Danske Bank

God drift til tross for utfordrende markedsforhold

Del

Den gode utviklingen hva gjelder utlån, renteinntekter og kundevekst fortsatte for Danske Bank Norge i 2020. Det kraftige fallet i oljeprisen i starten av året, og følgene av Corona-pandemien, gjorde imidlertid at året samlet sett ble utfordrende for banken.

Danske Banks lokaler ved Aker Brygge i Oslo - Foto: Danske Bank/Sturlason
Danske Banks lokaler ved Aker Brygge i Oslo - Foto: Danske Bank/Sturlason

Årsresultatet oppsummert:

  • Utlånsveksten fortsatte og renteinntektene steg 20 prosent sammenlignet med i 2019 – 6.742 mill. kr. nå mot 5.631 mill. kr.
  • Negativt resultat for handelsinntekter på 669 mill. kr. mot et positivt resultat på 562 mill. kr. i 2019, knyttet til posisjoner med tilhørende renteinntekter. Provisjonsinntektene opp 5 prosent grunnet stor aktivitet blant bankens større kunder.
  • Følgene av Corona-viruset og oljeprisfallet ga betydelig økning i avsetninger til mulige tap sammenlignet med i 2019. Totalt ble avsetningene 5.461 mill. kr.
  • Negativt resultat etter skatt på 1.440 mill. kr.
  • Utlånsveksten var 5 prosent mens innskuddsveksten endte på 29 prosent.


– Ser man på den underliggende driften fortsatte Danske Bank Norge å levere gode tall i 2020, til tross for utfordrende markedsforhold. Også når det gjelder antallet nye kunder så man at den gode utviklingen fortsatte gjennom året, og totalt kunne vi ønske rett i underkant av 10.000 nordmenn velkommen til oss. Dette resulterte i videre vekst både på utlånssiden og med hensyn til renteinntekter. Videre steg provisjonsinntektene i løpet av året og innskuddsveksten var på nærmere 30 prosent. Samtidig ble 2020 også et noe utfordrende år, og vi ser fremdeles at enkelte av våre bedriftskunder – spesielt innenfor olje- og oljeservicebransjen – opplever vanskelige tider. Vi fortsetter å fokusere på å gi trygg og solid rådgivning til alle som har hatt behov for det, og å finne gode løsninger som passer til den enkelte, sier landesjef Trond Mellingsæter i Danske Bank Norge.

Kontakter

Øystein SchmidtPressesjef

Øystein har jobbet med kommunikasjon i over 20 år og kan vise til 12 års erfaring som journalist, blant annet for TV 2 og Finansavisen. Jobber du for pressen og/eller har generelle spørsmål om Danske Bank i Norge er han riktig person å kontakte. Søker du en av bankens mange eksperter setter han deg i kontakt med riktig vedkommende så raskt som mulig.

Tel:951 47 645oystein.schmidt@danskebank.no

Bilder

Danske Banks lokaler ved Aker Brygge i Oslo - Foto: Danske Bank/Sturlason
Danske Banks lokaler ved Aker Brygge i Oslo - Foto: Danske Bank/Sturlason
Last ned bilde
Landesjef i Danske Bank Norge, Trond Mellingsæter. Foto: Danske Bank
Landesjef i Danske Bank Norge, Trond Mellingsæter. Foto: Danske Bank
Last ned bilde
Tallene for Danske Bank Norge i 2020 som helhet
Tallene for Danske Bank Norge i 2020 som helhet
Last ned bilde

Om Danske Bank

Danske Bank
Danske Bank
Postboks 4700
7466 Trondheim

08540http://www.danskebank.no
Historien om Danske Banks virksomhet i Norge går tilbake til etableringen av Privatbanken i 1859. I dag er banken landets tredje største.

Våre rundt 1.300 ansatte betjener kunder i personmarkedet og bedriftsmarkedet i tillegg til store institusjonelle kunder fra 25 lokale bankkontor og 4 regionale finanssentre.
 

Ut over bankaktiviteter tilbyr vi livsforsikrings- og pensjonsprodukter, kapital-forvaltning, eiendomsmeglerservice og leasing.
Norge er et av Danske Banks kjernemarkeder.

Danske Bank er en nordisk universalbank med sterke regionale røtter og tette forbindelser til resten av verden.
I mer enn 145 år har vi hjulpet mennesker og virksomheter i Norden med å innfri deres ambisjoner.

Vi ønsker å skape langsiktig verdi for alle de som stoler på oss – våre kunder, aksjonærer og de samfunn vi opererer i.

Vårt mål er å bli anerkjent som den mest betrodde finansielle partneren ved å gjøre det enkelt å ta viktige økonomiske beslutninger og enkelt å bruke banken.

Danske Bank har hovedkontor i København og er notert på Nasdaq Copenhagen.

Følg pressemeldinger fra Danske Bank

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Danske Bank

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom