NHO

Glade for at streiken er over

Del

Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet på den ene siden og NHO Transport på den andre siden ble på morgenkvisten enige om en revisjon av Bussbransjeavtalen. Tilsvarende enighet ble oppnådd mellom Spekter samt Vy Buss AS og fire arbeidstakerorganisasjoner.

- Vi er glade for at streiken er over. Ikke minst av hensyn til passasjerene, som igjen kan bruke bussen for å komme til jobb, skole og fritidsaktiviteter på en miljøvennlig og sikker måte. Vi er også fornøyd med at oppgjøret ble holdt innenfor frontfagets ramme på 1,70 prosenter, noe som hele tiden har vært en forutsetning fra arbeidsgivernes side, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Det gis et generelt tillegg på kroner to per 1. april 2020 pluss et tillegg på kroner 3,50 per 1. oktober. Sistnevnte tillegg er en kompensasjon for etterslep etter det samordnede hovedoppgjøret i 2018, og det gis en økning i fagbrevtillegget på en krone fra og med 1 .oktober. Samtidig er minstelønnssatsene  regulert.

Streiken ble igangsatt etter meklingsbrudd 20. september og ble ytterligere trappet opp fra og med 28. september. Ved avslutning av konflikten var i alt 8.300 sjåfører tatt ut i streik. Bussene vil komme i gang igjen tidlig på ettermiddagen, men det kan forekomme en del avvik resten av dagen.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

NHO Transport er en kombinert bransje- og arbeidsgiverforening for norske transportselskaper. Foreningen jobber for å styrke medlemsbedriftenes politiske rammebetingelser og bedre avtaleforholdene. I tillegg ivaretar NHO Transport medlemsbedriftenes interesser innenfor tariff- og arbeidsrett. Medlemslisten består av busselskaper, turbussoperatører, aktører innenfor skinnegående persontransport og taxiselskaper.

Følg saker fra NHO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom