Stiftelsen Dam

Glad for nye 75 millioner til helsefrivilligheten i 2021

Del

I lys av den alvorlige smittesituasjonen vil regjeringen styrke helsefrivilligheten.

Styreleder i Stiftelsen Dam, Ingrid Stenstadvold Ross. Foto: Jorunn Valle Nilsen
Styreleder i Stiftelsen Dam, Ingrid Stenstadvold Ross. Foto: Jorunn Valle Nilsen

– I sommer etablerte vi i fellesskap med Stiftelsen Dam et stimuleringsprogram der frivillige organisasjoner fikk midler for å kunne å redusere de negative konsekvensene av smitteverntiltakene i befolkningen, slik som forebygging av ensomhet hos eldre. I lys av den alvorlige smittesituasjonen foreslår regjeringen nå å bevilge 75 millioner kroner i statsbudsjettet for at programmet kan videreføres også i 2021, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tirsdag presenterte regjeringen en ny økonomisk tiltakspakk i forbindelse med koronapandemien. Det er her forslaget om nye 75 millioner kroner til helsefrivilligheten ligger. Pengene skal også denne gangen forvaltes av Stiftelsen Dam.

– Dette betyr at helseorganisasjonene kan fortsette å være der for de mest sårbare gruppene, også i 2021, sier styreleder i Stiftelsen Dam og generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross.

Formålet med programmet er å stimulere til tiltak i regi av frivillige organisasjoner som bidrar til å redusere de negative konsekvensene av smitteverntiltakene. Tilskuddsordningen skal støtte tidsavgrensede tiltak med mål om å fremme levekår, fysisk og psykisk helse, mestring, livskvalitet eller sosial deltakelse under pandemien.

Videreføringen av programmet vil være svært viktig for organisasjonene, som fortsatt er i en krevende omstillingsfase.

– Helseorganisasjonene har mange av de aller mest sårbare og utsatte gruppene blant sine medlemmer. Mange har levd isolert eller med strenge smitteverntiltak helt siden mars. At organisasjonene nå settes i stand til å støtte disse gruppene, gjennom nye prosjekter, betyr mye, sier Ross.

Les mer om Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Styreleder i Stiftelsen Dam, Ingrid Stenstadvold Ross. Foto: Jorunn Valle Nilsen
Styreleder i Stiftelsen Dam, Ingrid Stenstadvold Ross. Foto: Jorunn Valle Nilsen
Last ned bilde

Om Stiftelsen Dam

Stiftelsen Dam
Stiftelsen Dam
Akersgata 28
0158 Oslo

22 40 53 70http://www.dam.no

Stiftelsen Dam er en av Norges største stiftelser og gir penger til helse- og forskningsprosjekter som skal gi bedre helse gjennom deltakelse, aktivitet og mestring for folk i Norge.

Stitelsen Dam mottar 6,4 prosent av Norsk Tippings overskudd til fordeling til helseformål.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Dam

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Dam på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Dam

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom