Statens vegvesen

Gjør riksveg 13 i Rogaland enda tryggere

Del

Statens vegvesen bedrer nå trafikksikkerheten (TS) mellom Tau og Årdal.

Riksveg 13 mellom Tau og Årdal i Rogaland. Foto: Statens vegvesen
Riksveg 13 mellom Tau og Årdal i Rogaland. Foto: Statens vegvesen

Den 30 kilometer lange vegstrekningen ligger i Ryfylke i Rogaland.

Ett firma har levert tilbud på oppdraget. Dette er Egersund-selskapet Bertelsen & Garpestad AS, med 9.125.728,00 kroner.

Dette skal gjøres nå

Det er hovedsakelig tre ting som nå skal gjøres på vegstykket som daglig trafikkeres av 2.600 kjøretøy.

– Vi skal fjerne kratt og trær for å bedre sikten langs vegen. Vi skifter og forsterker eksisterende rekkverk der det er nødvendig. Og vi fjerner eller sikrer elementer som kan gi bråstans ved utforkjøring. Dette kan være snakk om store steiner, stubber, trær, dype bekkeløp og vann. Det vil også være aktuelt å sette opp rekkverk på flere steder enn i dag, sier byggeleder Einar Hauge i Statens vegvesen.

Gjør det for bilistene

Arbeidet starter 16. august, og skal være ferdig 30. november.

Både dirigering og lys vil bli brukt for å styre trafikken mens vegen vedlikeholdes.

Statens vegvesen har forståelse for at vegarbeider skaper utfordringer for de reisende, men da er det viktig understreke at det er nettopp dem vi gjør jobben for. Våre veger skal fortsatt være trygge å ferdes på.

Alt som brukes blir slitt, og vegdrift handler ikke bare om å bygge nytt. Det handler også om å ta vare på det vi har. Et strengt inspeksjonsregime sørger for at Statens vegvesen til enhver tid har oversikt over vedlikeholdsbehov, slik at vi kan sette inn rett tiltak til rett tid.

Den aktuelle vegstrekningen opplever hver uke økt trafikk i forbindelse med helgeutfart. Av den grunn vil arbeidet ta pause etter fredager klokken 12.00. Utenom dette har entreprenør mulighet for å utføre arbeid på kvelds- og nattestid, når dette er hensiktsmessig.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Riksveg 13 mellom Tau og Årdal i Rogaland. Foto: Statens vegvesen
Riksveg 13 mellom Tau og Årdal i Rogaland. Foto: Statens vegvesen
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom