Den norske kirke

Gjenopptar aktivitet i kirkene

Del

Den norske kirke gjenopptar fysiske samlinger innenfor de smittevernregler som gjelder nasjonalt og lokalt.

Foto: Kirkerådet
Foto: Kirkerådet

– Vi startet året med en anbefaling om å avlyse alt, det gjelder ikke lenger. Nå kan kirkens barne- og ungdomsarbeid gå som normalt, og det er vi veldig glade for, sier direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen.

Det er lov med inntil ti personer på innendørs gudstjenester og arrangementer og 200 utendørs. Kirkerådsdirektøren sier hun håper at kirker lokalt nå vil arrangere gudstjenester og andre samlinger innenfor disse rammene. Det er også mulig med åpne kirker og å fortsette kirkens oppsøkende arbeid.

For begravelser gjelder fortsatt et antall på femti personer innendørs. Begravelser er også unntatt fra den nye anbefalingen fra regjeringen om at arrangementer begrenses til deltagere fra én kommune.

Lokale variasjoner

I kommuner med høyt smittetrykk vil det fortsatt være strengere lokale regler som kirken må forholde seg til. Ta kontakt med din lokale kirke for nærmere informasjon om hva som er mulig når det gjelder gjennomføring av dåp og vielse.

Tror på løsning om “fastmonterte seter”

– Vi er også glade for at Helsedirektoratet har fått i oppdrag å finne alternativer til regelen om «fastmonterte seter» når det fastsettes retningslinjer for antall deltagere ved arrangementer, sier kirkerådsdirektøren. – Vi mener at å kreve at deltakere anvises til en fast plass er et bedre alternativ, som ikke forskjellsbehandler trossamfunn og kulturlivet i den grad som de gjeldende reglene gjør.

Den norske kirke deltar aktivt med innspill når Helsedirektoratet nå skal gjøre disse vurderingene.

Oppdatert smittevernveileder finnes på kirken.no/korona.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kirkerådet
Foto: Kirkerådet
Last ned bilde

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

69 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av både bispekollegiet (alle biskopene) og de valgte medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

https://kirken.no/visjon

 

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke