Avinor

Gjennomførte nødlanding med Avinors elektriske fly

Del

I forbindelse med en flyvning under Arendalsuka har elflyet i dag foretatt en nødlanding.

Konsernsjef Dag Falk-Petersen var selv pilot under hendelsen:

- Under flygningen opplevde jeg at motorkraften ble så redusert at det ikke var mulig å nå frem til flyplassen​, og valgte derfor å gjennomføre en sikkerhetslanding, sier Falk-Petersen. 

Både passasjer og pilot er uskadde. 

Hendelsen vil bli rapportert i henhold til regelverket og vil bli gransket av Statens havarikommisjon. Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom