EVRYEVRY

Gjeldsregisteret lanseres nå!

Del

Ventetiden er over og Gjeldsregisteret lanseres i dag. Finansforetakene får med dette et nytt verktøy for bedre og raskere kredittvurderinger, samt fullstendig oversikt over lånesøkeres usikrede gjeld. Forbrukere får enklere oversikt over egen økonomi ved å sjekke egen forbruksgjeld via Gjeldsregisterets nettsider – gjeldsregisteret.com

Det er mer enn 150 finansforetak som skal rapportere informasjon om forbrukslån til det nye Gjeldsregisteret. På lanseringsdagen er om lag 50 finansforetak i produksjon, noe som utgjør 80 prosent av det forventede volumet. I løpet av de neste dagene vil de resterende finansforetakene løpende etablere rapportering av gjeldsopplysninger. Bank Norwegian har vært offensive i denne sammenheng, og var først ute med å etablere leveranser. Oversikt over finansforetak som leverer informasjon finner du på www.gjeldsregisteret.com

«Vi er stolte over å kunne lansere Gjeldsregisteret. Finansforetakene får nå en fullstendig oversikt over nordmenns forbrukslån, og i kombinasjon med annen relevant økonomisk informasjon, kan det treffes bedre og grundigere beslutninger. På denne måten skal norske forbrukere få tilgang til forbrukslån innen forsvarlige rammer, og samtidig kunne stille krav om gode råd og anbefalinger fra finansforetakene», sier konsernsjef Per Hove i EVRY som også er styreleder i Gjeldsregisteret AS.

Sikkerhet og digitale tjenester

Gjeldsinformasjonsloven regulerer hvem som får benytte tjenestene. Det er i hovedsak banker og finansinstitusjoner, Husbanken, Statens pensjonskasse, kommuner (førstegangslån), Norges Bank, Finanstilsynet og Statistisk sentralbyrå. Kredittopplysningsforetak kan bruke informasjonen som del av sin kredittscore. I tillegg kan Gjeldsregisteret benyttes til forskning.

«Vi har etablert en effektiv infrastruktur med stor grad av sikkerhet som gir enkel tilgang til informasjonstjenester via web eller integrert i finansforetakenes fagsystemer. Dette gjør at de som har hjemmel til å motta gjeldsopplysninger får oppdatert informasjon og et best mulig beslutningsgrunnlag tilrettelagt på en kostnadseffektiv måte», sier daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret AS.

For virksomheter som ønsker tilgang via web er en ny oppslagstjeneste tilrettelagt på landets ledende portal for offentlige registre og kredittopplysninger - infotorg.no.

Gjeldsregisteret AS legger stor vekt på informasjonssikkerhet og personvern, noe som også er i tråd med konsesjonen og ny personvernforordning (GDPR).

Forbrukere må ved pålogging fra Gjeldsregisterets hjemmesider benytte ID-porten for å få innsyn i egne gjeldsopplysninger. Her gis det også oversikt over eventuelle nylig utsendte gjenpartsbrev.

Gjeldsregisteret AS er et heleid datterselskap av EVRY og leverer tjenestene sine til alle virksomheter som får tilgang etter loven.

Kontakter

Bilder

Om EVRY

EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00https://www.evry.no

Om EVRY

EVRY er et ledende nordisk IT-tjeneste og programvareselskap med mer enn 10 000 kunder i privat og offentlig sektor. Over fem millioner mennesker i Norden bruker daglig løsninger levert av EVRY. Gjennom en sterk lokal tilstedeværelse med dyp teknologisk og forretningsmessig innsikt er EVRY en pådriver i kundenes innovasjon og fornyelse. EVRY hadde i 2018 en omsetning på NOK 12,9 milliarder og 8 800 ansatte i 9 land. Hovedkontoret ligger på Fornebu utenfor Oslo og selskapets aksjer er notert på Oslo Børs. www.evry.com.

Følg saker fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EVRY

EVRY rapporterer et andre kvartal i 2019 med vekst innen konsulent- og applikasjonstjenester, som støtter selskapets strategiske retning12.7.2019 07:01:12 CESTPressemelding

(Fornebu, 12. juli 2019) EVRY rapporterer driftsinntekter for andre kvartal på 3 178 millioner kroner i 2019, sammenlignet med 3 286 millioner kroner i andre kvartal 2018. Driftsinntektene for årets første halvår var på 6 507 millioner kroner, som er en økning fra 6 494 millioner kroner for samme periode i fjor. Justert for valutaeffekter og oppkjøp, var den organiske veksten 0,1 % i første halvår 2019, sammenlignet med første halvår av 2018. Financial Services rapporterte en positiv organisk vekst i andre kvartal, mens de andre forretningsområdene var berørt av sesongsvingninger.

EVRY och Tieto går samman för att bli en ledande leverantör av digitala tjänster i Norden.18.6.2019 07:10:12 CESTPressemelding

(Fornebu / Espoo, 18 juni 2019) EVRY och Tieto tillkännager idag ett avtal om samgående för att bilda ett av de ledande digitala tjänste- och mjukvaruföretagen i Norden. Med en kombinerad omsättning på närmare 3 miljarder EUR och med 24 000 medarbetare blir det nya bolaget väl positionerat för att öka den digitala innovationstakten för nordiska företag och samhället i stort. De båda bolagen kompletterar varandra utifrån sin geografiska närvaro samt från ett kund- och erbjudandeperspektiv. Det nya bolaget får namnet TietoEVRY och kommer betjäna tusentals kunder inom såväl privat som offentlig sektor i mer än 90 länder.

EVRY og Tieto fusjonerer og skaper en ledende nordisk leverandør av digitale tjenester18.6.2019 07:00:43 CESTPressemelding

(Fornebu/Espoo, 18. juni 2019) EVRY og Tieto har i dag kunngjort en fusjonsavtale. Sammen skaper partene et konkurransedyktig selskap for digitale tjenester og programvare i Norden. Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere. EVRY og Tieto er svært komplementære når det gjelder geografiske markeder, tjenesteportefølje og kunder. Selskapet vil bli kalt TietoEVRY og ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land.