Gisle J. Natvik mottar BIs pris for samfunnspåvirkning
Juryen legger vekt på bidrag til debatten rundt økonomiske konsekvenser av Covid-19 og statlige støttepakker.

- Natvik bedriver faglig formidling på eminent vis, ja kanskje på best mulig vis: Han deltar i debatten om aktuelle stridsspørsmål og tilfører dermed samfunnsdebatten faglige perspektiver når flest mulig er interessert i de aktuelle spørsmålene, sier jurymedlem og debattredaktør i DN Vidar Ivarsen.
BI deler ut prisen for forskningsformidling og samfunnspåvirkning hvert andre år. Forskere nomineres av kolleger, og en jury tar den endelige beslutningen.
- Det er mange flinke folk på BI som bidrar til samfunnet på ulike måter, så jeg er veldig glad og beæret for å motta denne prisen. Akkurat da korona kom opplevdes det som at det stod en kø av lobbyister og forsøkte å tappe felleskapets midler ned i egen lomme, og da var det viktigere enn noensinne med en faglig funderte prinsipiell tilnærming til støttepolitikk, sier Natvik.
Han er professor i økonomi, med spesielt fokus på blant annet pengepolitikk, politisk økonomi og økonomisk ulikhet.
Blir provosert av to ting
- Jeg vil gratulere Gisle med en velfortjent pris. Gjennom sin dialog med beslutningstakere og medietilstedeværelse har han bidratt med viktige viktig kunnskap og forskningsbaserte perspektiver inn i flere samfunnsdebatter. Inkludert konsekvenser av pandemien, styring av oljefondet og forbrukervern. Han var også blant grunnleggerne av Oslo Macro Group, som har blitt en viktig plattform for kunnskapsutveksling mellom økonomiske forskere og politisk styring, sier jurymedlem og prorektor for forsknings og fagressurser på BI Hilde C. Bjørnland.
De siste to årene har han vært særlig opptatt av myndighetenes støtteordninger under pandemien, forbruksgjeld og ID-svindel.
- Generelt blir jeg provosert og engasjert av to ting, som igjen motiverer meg til å delta i den offentlige debatten: for det første synsing om økonomi som egentlig ikke henger på greip, og for det andre lobbyinteresser som får gjennomslag for politikk som åpenbart ikke er god for fellesskapet. Og det er vel helst når disse to kombineres på radioen, tv eller i avisa, at jeg klikker og får lyst til å ta til motmæle, fortsetter Natvik.
Årets jury bestod av:
- Hilde C. Bjørnland, prorektor for forskning og fagressurser på BI
- Vidar Ivarsen, debattredaktør i Dagens Næringsliv
- Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO
- Berit Svendsen, ski-VM i Trondheim 2025
Nøkkelord
Kontakter
Knut Myrum NæssCommunication Advisor - Corporate Communications and Public Affairs
Tel:41 24 13 04knut.m.nass@bi.noBilder

Om Handelshøyskolen BI
Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. Vi er den eneste norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering.
Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI
Norsk Kundebarometer 2022: Finn.no har landets mest fornøyde kunder12.5.2022 09:50:00 CEST | Pressemelding
Markedsplassen Finn.no begeistrer norske kunder mer enn noen annen bedrift og vinner Kundetilfredshetsprisen 2022. Det viser årets undersøkelse fra forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI.
Solide søkertall til BI26.4.2022 15:49:08 CEST | Pressemelding
Årets søkertall til Handelshøyskolen BI viser solid interesse for master- og bachelorprogrammer ved alle fire campuser. BIs masterstudier ved campus Bergen øker med 82 prosent sammenlignet med 2021.
Rekordår for vitenskapelig publisering7.4.2022 10:33:23 CEST | Pressemelding
Forskere fra BI publiserte 381 vitenskapelige artikler, bøker og bokkapitler i 2021. Det er en økning på nesten 20 prosent fra 2020. Det utgjør 508 publiseringspoeng, eller 1,28 poeng per vitenskapelig ansatt.
Rekordsterkt arbeidsmarked for BI-studenter11.3.2022 10:41:27 CET | Pressemelding
Handelshøyskolen BIs arbeidsmarkedsundersøkelse for 2022 viser at 95 prosent av BIs masterstudenter er i jobb innen 6 måneder etter endt utdanning. Dette er en oppgang fra 86 prosent i 2021.
Får prestisjefylt EU-finansiering for å forske på finansproblemer10.1.2022 12:01:00 CET | Pressemelding
Sven Klingler mottar et ERC Starting Grant på 1,5 millioner euro for sitt forskningsprosjekt på friksjoner mellom långivere og låntakere i finansmarkedet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom