Gilde lanserer frysetørket turmat
- Det er utrolig stas å kunne meddele at vi snart lanserer frysetørket turmat fra Gilde. Interessen for friluftsliv er i vekst, og vi gleder oss til å supplere markedet med flere gode turmat-alternativer, sier kategorisjef i Nortura, Henriette Bergli Eriksen, og legger til:
- Vi har store ambisjoner for denne satsningen.
Gilde turmat vil komme for salg på nyåret og de første produktene som lanseres er brun lapskaus, pasta bolognese og biffgryte. Produktene er vakuumpakkete og langtidsholdbare, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i.
- Vi er opptatt av at Gilde turmat skal være lett tilgjengelig for forbruker. Produktene vil selges gjennom dagligvarebutikker og vi har også planer om å tilgjengeliggjøre produktene på DNT sine hytter og butikker i løpet av neste år, forteller Bergli Eriksen.
Rondane Produksjon
Produksjonen vil foregå på Rondane Produksjon, som er det nye navnet på Norturas gamle slakterilokaler på Otta.
- Vi kunne ikke hatt bedre rammer for denne satsningen. Produksjonen er lagt til et av landets flotteste områder for friluftsliv, og turmaten vil ha en lokal forankring. Jeg er sikker på at kombinasjonen Rondane, Gilde og Turistforeningen vil være attraktivt for turglade nordmenn, sier Bergli Eriksen.
Høy kvalitet med frysetørking
Frysetørking er en prosess hvor man fjerner fuktighet fra maten fra frossen tilstand. Prosessen gjør at maten bevarer sin form og struktur nokså uforandret, og beholder mer av sin opprinnelige smak og aroma enn vanlige tørkede produkter.
- Vi har jobbet mye med resepter og smak, og har utviklet tre ordentlig gode tur-retter som passer for alt fra småbarnsfamilien på søndagstur til fjellklatreren, sier Bergli Eriksen.
«Endelig»
Svein Leirflaten er daglig leder ved Rondane produksjon. Det siste året har han jobbet med det som til nå har vært hemmelige planer.
- Jeg er utrolig stolt av disse produktene, og har nesten ikke klart å holde dette hemmelig. Endelig kan vi fortelle om de spennende planene vi er i gang med, sier Leirflaten og legger til:
- Vi går inn i et marked med mange muligheter, og målet er at turmatsatsningen vil skape flere lokale arbeidsplasser her på Otta.
Tradisjon for turmat
Gilde har lange tradisjoner for å være med nordmenn på tur, og har de siste fire årene vært stolt strategisk samarbeidspartner og «turpartner» med Den Norske Turistforening. DNT vil også samarbeide med Gilde om den nye turmaten.
- Matpausen er en viktig og helt nødvendig del av lengre turer.Den gir nye krefter og hindrer at du blir utmattet og kald. I tillegg bidrar mat til det sosiale felleskapet. Når sekken er av og man kan puste ut og få blodsukkeret opp, skapes det livlige og gode samtaler, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.
Nøkkelord
Kontakter
Marthine Haugen PetersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:90 50 30 21marthine.petersen@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Seier i retten for Nortura – vinner på alle punkter.19.3.2024 14:54:25 CET | Pressemelding
Nortura har i dag fått medhold på alle punkter i tingretten for vår tolkning av forskriften og vår håndtering av denne i underskuddssituasjonen vi har stått i den siste tiden.
Produktnyheter fra Nortura: Gode og smakfulle nyheter fra både Gilde og PRIOR20.2.2024 11:20:50 CET | Pressemelding
Til årets første lanseringsvindu kommer Nortura med seks spennende og smakfulle nyheter: Slakterens Beste kjøttboller fra Gilde og Crispy sticks fra PRIOR. I tillegg lanseres løvtynn grillet kyllingfilet fra PRIOR og to nye smaker i serien Gilde Turmat.
PRIOR i gang med ny og mer etisk produksjon av egg - uten avlivning av nyklekkede hanekyllinger15.2.2024 14:17:03 CET | Pressemelding
Som første eggleverandør i Norden har Nortura tatt i bruk ny teknologi som gjør det mulig å kun klekke høner. De første PRIOR-eggene fra den nye produksjonsformen kommer i butikk denne sommeren, og på sikt er målet en ny nasjonal standard.
Resultatforbedring i Nortura14.2.2024 09:40:25 CET | Pressemelding
Nortura leverer en resultatforbedring på over en halv milliard kroner i 2023. Driftsresultatet endte (EBIT) på 258 millioner kroner, og Norturas omsetning er for første gang over 30 milliarder kroner.
PRIOR-egg er nå rikere på jod!30.1.2024 06:00:00 CET | Pressemelding
PRIOR-egg fra Nortura er nå rike på jod, et tiltak for å styrke folkehelsen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom