Isdalen

General Mills tilbakekaller Häagen-Dazs “Vanilla ice-cream” i Norge grunnet kvalitetsproblem hos leverandør av vaniljeekstrakt

Del

Oslo, 14. juli 2022 – General Mills, produsenten av Häagen-Dazs TM , tilbakekaller sin Plain Vanilla iskrem som selges I Norge.

Gjennom undersøkelser utført av General Mills så er det funnet spor av etylenoksid (ETO) i en av ingrediensene (vanilje ekstrakt) som er levert av en underleverandør. Mengden oppdaget (ETO) er marginal høyere enn deteksjonsgrenser ved analyse.

På grunn av dette skal derfor Häagen-Dazs TM Plain Vanilla bokser (460 ml) med best før dato tidligere enn 21.05.2023 umiddelbart tilbakekalles.

Tilbakekallingen gjelder kun produktet nevnt ovenfor (ingen andre Häagen-Dazs TM produkter er berørt): 

Matkvalitet og matsikkerhet er Häagen-Dazs sin øverste prioritet. Häagen-Dazs bruker ikke ETO I noen av sine produkter, de følger alle matsikkerhets regler og strenge standarder i alle markeder de leverer varer i, også i Norge. Vi beklager all ulempe denne tilbakekallelsen måtte medføre.

Mattilsynet er rutinemessig varslet.

Instruks til forbruker:

Kunder som har kjøpt Häagen-Dazs TM Plain Vanilla bokser (460 ml) med best før dato tidligere enn 21.05.2023, kan levere produktet eller kassalappen til kjøpestedet for full kompensasjon. Man kan også kontakte General Mills på www.generalmills.com/VanillaRecall

For alle media henvendelser vær vennlig å kontakte: media.line@genmills.com 

Bilder

Om Isdalen

Isdalen
Isdalen
Hovfaret 17 a
0275 Oslo

+47 22 73 08 77https://isdalen.no/

Isdalen er ledende på super-premium iskrem og frozen yogurt mot dagligvare- og servicehandelen. Vi har agentur på is fra Häagen-Dazs og Tonitto i Norge. I tillegg distribuerer vi is fra Kulinaris, Halo Top, NOCCO og Barebells. Isdalen leverer også et stort utvalg av slush- og frozen yogurtmaskiner.

Følg pressemeldinger fra Isdalen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Isdalen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.