MSG Production

Geir Steiro ny administrerende direktør i MSG Production

Del

Selskapet MSG Production tilbyr grønnere og smartere løsninger for vasking, avising og teknisk inspeksjon av fly. Nå er produktet klart for lansering, og selskapet ansetter Geir Steiro som ny administrerende direktør. Steiro har bakgrunn fra blant annet SAS, Norwegian og Qatar Airways.

Administrerende direktør Geir Steiro i MSG Production. (Foto: Thomas Cook)
Administrerende direktør Geir Steiro i MSG Production. (Foto: Thomas Cook)

- Det er ingen andre i verden som kan tilby vasking, avising og teknisk inspeksjon av fly mer effektivt og bærekraftig enn MSG Production. Jeg kjenner selskapet fra tidligere og syntes planene deres var spennende fordi de representerte noe helt nytt i en ellers konservativ bransje. Etter noen år med forskning, utvikling og testing er produktet klart for å tas i bruk kommersielt. Det vil bidra til at flyoperatører kan redusere sine kostnader og miljøutslipp betydelig, og det gjorde at jeg ville være med på laget, sier Geir Steiro.

Steiro har mer enn 40 års erfaring fra ulike lederstillinger innen operativ og teknisk drift fra selskaper som SAS, Norwegian, Qatar Airways, Thomas Cook, Blue 1 og Busy Bee. Steiro har også hatt lederstillinger i Aker Solutions og NSB.

- Det vi skal ut i markedet med nå har et enormt potensial fordi vi har hele verden som nedslagsfelt og en kundemasse som omfatter flyplasser, kommersielle flyselskaper og flyselskaper som driver med frakt. I tillegg vil militær luftfart kunne benytte seg av våre produkter, sier Steiro som understreker at løsningen vil ivareta alle sikkerhetskrav fra luftfartsmyndigheter, flyprodusenter og flyselskap, sier Steiro.

Ove Trøen er største eier og arbeidende styreleder i MSG Production. Han har store forventninger til Steiro.

- Geir har en teknisk kompetanse og en bransjekunnskap- og erfaring som er helt unik. I tillegg har han stor tillit i markedet, som er avgjørende når vi nå går fra å være i en utviklingsfase til en leveransefase. Nå skal Geir lede arbeidet med vår versjon 2.0, slik at våre framtidige kunder kan bli mer effektive, redusere kostnadene og ikke minst kutte utslippene, sier Trøen, som kom inn på eiersiden i selskapet i mars 2020.

MSG Production har i dag en «vaskehall»-prototype på Geiteryggen flyplass i Skien som selskapet har fått midler fra EU og Innovasjon Norge til å utvikle. Selskapet har også et fly av typen Boeing 737 som har blitt brukt for å teste løsningen. Skien vil fortsatt være «hub» for utvikling og sammensetning av de første hallene. Selskapet er i dialog med Oslo Lufthavn for å gjøre forprosjektering for et anlegg som kan stå klart i 2022. 

«Vaskehall» reduserer utslipp og kostnader

I dag tar manuell fjerning av is og snø på flyet før avgang lang tid. Mange flypassasjer har frustrert måttet erkjenne at forsinkelsen er et faktum når snøen laver ned utenfor vinduet. De forsinkelsene vil det blir færre av med den automatiserte løsningen fra MSG Production. Automatisert avising utført i en hall bidrar til raskere avvikling, mindre køkjøring, redusert drivstofforbruk, økt oppsamlingsgrad av avisingsvæske og dermed mulighet for gjenbruk av avisingsvæsken.

Hyppigere og tilpasset vask gir en renere flyflåte som resulterer i mindre luftmotstand og dermed bedre drivstofføkonomi og redusert utslipp av CO2. Dette medfører også mindre slitasje på flyene som igjen gir lavere vedlikeholdskostnader. Selskapet har også en løsning for motorvask som er viktig for motorenes termiske effekt og yteevne. Dette vil fjerne urenheter som legger seg i motoren under drift. Samlet sett vil dette redusere drivstofforbruk og utslipp med opp mot to prosent. Ved å vaske flyet hver 26. dag oppnår man en reduksjon i drivstofforbruk på opp mot to prosent.

MSG Production jobber også med å utvikle en løsning for teknisk inspeksjon av flyet der det blir scannet mens det vaskes. Under scanningen vil lagrede bilder av flykroppen slik den skal være for å møte sikkerhetskrav fra flyprodusent, myndigheter og flyoperatør bli sammenlignet med flyet som inspiseres av maskinen. Dette vil bidra til at opprettholde eksemplarisk teknisk standard og ikke minst redusere forsinkelser.

Kontakter

Administrerende direktør Geir Steiro, tlf. 417 45 777
Styreleder Ove Trøen, tlf. 916 44 750

Bilder

Administrerende direktør Geir Steiro i MSG Production. (Foto: Thomas Cook)
Administrerende direktør Geir Steiro i MSG Production. (Foto: Thomas Cook)
Last ned bilde
Foto: MSG Production
Foto: MSG Production
Last ned bilde
Foto: MSG Production
Foto: MSG Production
Last ned bilde

Om MSG Production

MSG Production
Voldsvegen 204
3739 Skien

https://msgproduction.no/

Selskapet MSG Production tilbyr grønnere og smartere løsninger for vasking, avising og teknisk inspeksjon av fly. MSG Production har i dag en «vaskehall»-prototype på Geiteryggen flyplass i Skien som selskapet har fått midler fra EU og Innovasjon Norge til å utvikle. Selskapet har også et fly av typen Boeing 737 som har blitt brukt for å teste løsningen.

Følg pressemeldinger fra MSG Production

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MSG Production på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.