Sony Music Norway

Gåsehud fra Jesper Jenset

Del

Den 24 år gamle Moldenseren fortsetter med norskspråklig pop, og med "Gåsehud" er det sommer-vibes og ståpels av den gode sorten på selveste fredag den trettende.

Gåsehud artwork
Gåsehud artwork

Man får gåsehud og ståpels som konkret reaksjon på kulde, og av adrenalinet som skilles ut når man opplever frykt eller ekstremt stor spenning. Men vi kan også få frysninger og gåsehud av positive opplevelser, som for eksempel en berøring fra noen vi liker, eller musikk. Hjernen vår er en dopaminjunkie på jakt etter belønning, og musikk vi liker kan få dopaminen til å flomme.

Jesper Jenset liker både adrenalin og dopamin. 

«Jeg liker å være aktiv og gjøre ting som gir meg adrenalinkick. Å utfordre meg selv. Pushe grensene mine og se hva som skjer utenfor komfortsonen. En slags kontrollert frykt. Men selvsagt liker jeg også å nyte livet.  Og jeg elsker musikk og kan få gåsehud av å høre eller lage noe bra. Det å sitte igjen med en låt jeg er fornøyd med etter en dag i studio er et helt utrolig kick. Rett og slett avhengighetsskapende og sikkert en grunn til at jeg bruker så mye tid på å lage musikk.»

Som tidligere toppidrettsutøver er Jesper over snittet sprek og sterk. Men den muskelen som har inspirert «Gåsehud» er en vi alle bruker like mye, nemlig hjertemuskelen. Alle kjenner igjen den nesten ubeskrivelige følelsen av at et blikk eller en kommentar fra noen du liker kan få deg til å føle deg helt elektrisk. Når det å være med den personen gjør at du føler deg ekstra levende og hjertet banker hardere bare ved tanken på at man skal møtes.

Gåsehud er sånn sett en låt om god kjemi som ble til på grunn av god kjemi i en låtskrivercamp på Tanken i Sandvika. 
«Det som er litt tricky med camps er at det kan være veldig tilfeldig om det klaffer med de man skal skrive med og om resultatet blir noe man kan tenke seg å gi ut. Men her havnet jeg i gruppe med Thomas aka JNS, som jeg kjente fra før, og Kristina aka Keera som jeg raskt fant tonen med. Det var virkelig god energi fra start og når Thomas flekket opp en deilig beat så vibet vi bare videre på tekst, melodi og produksjon. Etter bare noen timer hadde vi en låt vi var fornøyde med». 

Og inspirasjonen var forelskelse og vide bukser?!?! 

«På en måte, for de første ordene som bare poppa inn i hodet på meg, og som ble første linje i hook og refreng, var «baggy pants. Og jeg tror det er fordi jeg angret litt på at jeg for en stund siden kalte en låt «Skinny Jeans» når jeg faktisk foretrekker baggy bukser. Ha ha ha. Det er rart hva jeg henger meg opp i, og at det kan inspirere.»

Jesper Jenset er en allsidig artist og låtskriver som i tillegg spiller fler instrumenter og er komfortabel med alt det tekniske en produsent må kunne. Men selv om han teoretisk kunne gjort absolutt alt selv, så foretrekker han å jobbe med andre. Og er stor fan av å gå fler runder med en låt for å få innspill og inspirasjon.

«Det er så mye flinke folk og det er utrolig kult å ha mulighet til å jobbe med, eller sende en halvferdig låt til, folk jeg stoler på og føler kan hjelpe meg å ta den til en ny dimensjon. Nichlas Myhre har lagt silkesmud gitar, og AVGSTVS var innom studio med tanker og tweaks som gjorde låten bedre. Andres Eide gjorde en formidabel jobb på mix.»

Jesper beskriver «Gåsehud» som en sensommerkveld-jam han håper faller i smak.

«Jeg like tanken på å være en del av lydsporet til en sommer hvor folk reiser, forelsker seg, pusser opp, fester, bader i havet, leser en roman og ikke pensum fordi eksamen endelig er over. At det blir en låt som assosieres med å føle seg bra, som får dopaminet til å flyte.»

Du kan få både dopamin og «Gåsehud» av Jesper Jenset fra fredag 13. mai

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Gåsehud artwork
Gåsehud artwork
Last ned bilde
Jesper Jenset (c) Alvin Santos
Jesper Jenset (c) Alvin Santos
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

Ærlig og personlig fra Turab19.5.2022 08:30:00 CEST | Pressemelding

«Jeg lot hun dra» er blant Turabs mest ærlige og personlige låter, og markerer på mange måter en ny start med flere spennende prosjekter for 24-åringen. Låten tar opp både viktige og fundamentale verdiprinsipper, der den skildrer en persons tydelige frustrasjon og anger for å måtte gi slipp på noen man elsker. Allikevel er det nødvendig for hans sjelero og frihet. Jenta tror ikke på Gud, gutten gjør - og grunnet denne fundamentale forskjellen ville forholdet aldri fungert uansett hvor mye man ville, og/eller elsket hverandre.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom