UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetUiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Fysikk møter kunst på Rådhusplassen

Del

Bli med oss på en reise inn i vitenskapens kunstneriske verden. En reise for å forstå en av de viktigste faktorene til alt liv og vår energiproduksjon!

I perioden frem til 21. juni kan du se våre vakre, mystiske og tidvis overraskende bilder på Rådhusplassen i Oslo – bilder hentet rett fra våre laboratorier! Og kanskje er det sånn at de vakreste bildene også er de mest interessante vitenskapelig?

Hvordan væsker og gasser beveger seg i naturen er avgjørende for liv på kloden vår. Luften du puster inn, blodet som holder hjernen din i gang, eller sevjen som stiger i treet nå på om våren er alle styrt av de samme lovene. Det gjelder også for grunnvannet som finner veien til en brønn, råoljen som siver gjennom Nordsjøens sandstein og vannet som renner i kraftverkets turbiner. Frem til nå har det vært usikkerhet knyttet til hvordan lovene for strømning og bevegelser i naturen er, og hva væsken eller gassen gjør med det mediet den strømmer gjennom. Derfor er dette gjenstand for vår forskning ved Porous Media Laboratory, og nå vil vi dele forskningen vår med dere gjennom kunst. Våre forskere ved Porous Media Laboratory, et senter for fremragende forskning ved UiO og NTNU finansiert av NFR, har som mål å forstå væskestrømning i naturen.

Ta kontakt med oss for intervju med en av professorene fra forskningssenteret for å få vite mer om bakgrunnen for disse sjeldne bildene. uformell, visuell og lærerik intervju om de sjeldne bildene. 

Bildene er 1,5 m x 2 m og vil bli montert i store rammer som vil stå på Rådhusplassen i perioden 7.-21. juni.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Sem Sælands vei 24
0371 Oslo

22 85 56 00http://www.mn.uio.no/

Porøse medier-laboratoriet (også: PoreLab – Porous Media Laboratory) er et senter for fremragende forskning ved Universitetet i Oslo og NTNU. Senterets mål er å finne metoder for å kunne beregne kompliserte væskestrømmer i porøse medier mer presist. Dette kan gjøres ved å kombinere eksperimenter, modellering og utvikling av ny teori. Senteret kombinerer metoder fra fysikk, kjemi, geologi og geofysikk. Denne kunnskapen er blant annet nyttig for effektiv utvinning av olje eller av rent vann i tørkeområder.

Følg pressemeldinger fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom