FagforbundetFagforbundet

Fullt gjennomslag for pensjon hindret barnehage-streik

Del

Fagforbundet og Delta varslet streik i åtte barnehager i Porsgrunn og Tromsø og påfølgende opptrapping i resten av landet fra mandag av. Streiken er nå avblåst. Det ble i stedet en full seier for hovedkravet, en barnehagepensjon.

Det blir nå en barnehagepensjon på lik linje med andre private barnehager. Dette er en sak fagbevegelsen har kjempet for i flere år. Kampen ble altså kronet med seier et par små timer før meklingsfristen gikk ut natt til torsdag 3. desember. Arbeidsgiver har forpliktet seg til at ordningen skal være på plass innen 1. januar 2023.

– Vi gleder oss over at vi vinner fram med hovedkravet vårt. Det betyr mye for de ansatte i Norlandia-barnehagene. Dette har vært en viktig kamp for en rettferdig pensjon, en pensjon som er lik for kvinner og menn og som varer livet ut, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

De fleste andre barnehager hadde allerede en pensjon som enten er lik den i kommunene eller en hybridpensjon. Nå får også Norlandia-barnehagene det samme. Dette er trygge og forutsigbare pensjonsordninger. De er gode for både kvinner og menn, og betales livet ut.

– Dette er en seier for alle som hver dag gir barna trygghet og omsorg i Norlandia sine barnehager. De får nå like gode pensjoner som de som jobber i andre barnehager, legger Mette Nord til.

– Vi krevde likeverdig pensjon for alle de private barnehagene, som er lik uavhengig av hvor de jobber og hvem som er eiere. Det gleder vi oss til å fortelle til de ansatte som sto klare til å streike for pensjonsrettighetene sine, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, forbundsleder i Delta.

Et overveldende flertall i Norlandia er kvinner, og de sto i fare for å komme dårligere ut enn andre barnehageansatte uten innføring av hybridpensjon. Nå kan vi slå fast at pensjonene til de ansatte i barnehagene skal gi utbetalinger fra de går av og livet ut.

Kontaktpersoner:

Kjell-Erik Kallset, kommunikasjonssjef i Fagforbundet – 952 28 158

Siv Bjelland, kommunikasjonsrådgiver i Delta – 901 04 484

Nøkkelord

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 390 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom