Industri Energi

Fullt gjennomslag for ansatte mot Aker BP

Del

- Vi fikk gjennomslag på alle punkt og det skulle bare mangle, sier klubbleder Ingard Haugeberg fornøyd. Haugeberg sikter til at det nå er inngått forlik mellom AkerBP og de over 230 ansatte som tok ut søksmål.

Det var i fjor sommer ledelsen i Aker BP varslet at de ville bryte avtalen med de ansatte. Selv om samtaler og forhandlinger ble forsøkt var ikke Aker BP til å rikke. De nektet å anerkjenne avtalen fra fusjonen i 2016 som en individuell rettigheter. I januar tok derfor over 230 ansatte medlemmer i ABC klubben i Industri Energi ut søksmål. Senere  knyttet også Nito og Lederne seg til søksmålet.

Søkmålet var for å beholde sine individuelle avtaler om sluttvederlag dersom de i fremtiden ville bli overtallige.

- Vi har fått gjennomslag på alle punkter i forliket. Nå har vi en juridisk bekreftelse på at sluttvederlagsavtalen er en individuell rettighet for den enkelte ansatte akkurat slik vi hevdet, sier Haugeberg.

 Etter at retten besluttet at det både var grunnlag for søksmål og at det kunne gjennomføres som gruppesøksmål ble Aker BP mer villige til dialog og de er nå kommet til en enighet. Partene vil i fellesskap begjære saken hevet fra Sør-Rogaland tingrett.

 − ABC er fornøyd med at gruppesøksmålet mot bedriften nå er løst gjennom et forlik, hvor vi beholder individuelle rettigheter vedrørende tidligere BP-ansattes sluttvederlag. Dette er, og har vært, en meget tung sak for de involverte. Det er ikke enkelt for ansatte å saksøke egen arbeidsgiver, men situasjonen tilsa at det ble et nødvendig virkemiddel å ta i bruk. Jeg tror mange med meg i dag er glad for å slippe at saken kommer opp i retten og at den er løst i minnelighet. Det som nå er viktig for oss alle er å komme oss videre, se fremover og bygge et sterkt selskap for fremtiden, sier Haugeberg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Klubbleder Ingard Haugeberg
Klubbleder Ingard Haugeberg
Last ned bilde

Om Industri Energi

Industri Energi
Industri Energi
Torggata 15
0181 Oslo

22 03 22 00https://www.industrienergi.no

Industri Energi er Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til olje-, gass- og landindustri. Bransjer som står for 80 prosent av den norske eksportverdien. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg pressemeldinger fra Industri Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Industri Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom