Riddu Riđđu Festivála

Fullspekket Riddu Riđđu

Del

Urfolksfestivalen er tilbake med fullt program og mange glade gjester. Store konsertopplevelser, viktige debatter og sterke møter mellom kunstnere og publikum.

Riddu Riđđu 2022. Foto: Daniel Skog
Riddu Riđđu 2022. Foto: Daniel Skog

 Festivalen hadde 5379 besøkende. Både publikum og artister ga uttrykk for at det var godt å være tilbake på Riddu-sletta. På fredag skapte Lido Pimienta og The Halluci Nation magisk stemning, og på lørdag fikk publikum oppleve Angélique Kidjo.

"Riddu Riđđu har verdens tøffeste festivalpublikum. Det regnet en del på lørdag, men det la ingen demper på stemningen," sier festivalsjef Sandra Márjá West. 

Sápmi Pride gjestet Riddu Riđđu på lørdag med skeiv lávvu lounge, panelsamtale og slampoesi med Timimie Märak og Beaska Niillas. Publikum fikk bli kjent årets unge kunstner Márjá Karlsen. Hun var en del av festivalutstillingen Binnáš vel! og hadde en kunstnersamtale før hun samlet folk til stamping av vadmel. Ellers sto både film, boksamtale og barnefestival på programmet.

Inuitter fra Grønland var Årets nordlige folk. De bød på trommedans, Inuit games og grønlandsk sjømat. Gjennom besøket knyttes kontakter mellom urfolk i nord. Riddu Riđđu har et stort internasjonalt urfolksnettverk og gjennom besøket har vennskapet mellom Sápmi og Grønland blitt tettere.

Festivalsjefen trekker frem den solide innsatsen til alle frivillige og bargi: “Det er artig å være festivalsjef med så mange flinke bargi og frivillige. Det er aldri et spørsmål om nokka kan fikses, bare hva som er den beste løsningen”. Riddu Riđđu hadde ca. 300 frivillige i år, og dermed alle de trenger.

West har sitt siste år som festivalsjef. “Jeg er takknemlig for å fått lov til å ha verdens kuleste jobb og bidra i festivalen som har vært så viktig i min egen oppvekst, og hvor så mange mennesker har tatt sine førse steg i sin samiske identitet. No tar Sajje Solbakk over, og jeg ser frem til å se hvor hun tar Riddu Riđđu.” 

Riddu Riđđu ser allerede frem til neste års festival. I dag annonserte de første artist, Manne, soloprosjektet til Herman Rundberg som får urfremførelse på Riddu Riđđu 2023. Neste års festivaldatoer er 12.-16. juli og festivalpass er i salg. De 100 første festivalpassene selges med rabattert pris.

Festivalledelsen melder ellers om fin stemning og ingen alvorlige hendelser under festivalen.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Riddu Riđđu 2022. Foto: Daniel Skog
Riddu Riđđu 2022. Foto: Daniel Skog
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Manne til Riddu Riđđu Festivalen 202317.7.2022 07:00:00 CEST | Pressemelding

For bare timer siden var det ellevill stemning på hovedscenen til Riddu Riđđu i Manndalen, Kåfjord kommune. I dag åpner den internasjonale urfolksfestivalen billettsalget for 2023, og annonserer samtidig det første store navnet på neste års plakat. De første 100 billettene selges til rabattert pris. “Manne” er soloprosjektet til komponist og produsent Herman Rundberg fra Kåfjord. Herman har i en årrekke jobbet innenfor ulike sjangre, band og prosjekter. Han har blant annet komponert for den Norske Opera & Ballett og Nobels Fredspris, vunnet Amandaprisen for filmmusikken til Kautokeino-opprøret og turnert land og strand med bandene Violet Road og Alit Boazu. Urpremiere på storslått soloprosjekt Nå gir han for første gang ut egen musikk i prosjektet «Manne». Debutalbumet slippes neste år og urfremførelsen finner sted på Riddu Riđđu festivalen 2023. «Riddu Riđđu har vært en sentral del av min oppvekst og en viktig arena for meg som komponist, musiker og sjøsame. Det føles enormt stort å f

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom