Lime Norway AS

Full støtte til byrådets innstramninger

Del

Forrige tirsdag ble det klart at byrådet i Oslo innfører en ny forskrift om utleie av små elektriske kjøretøy på offentlig grunn. Lime mener forskriften er en helt nødvendig regulering av markedet.

Etter det ble klart at byrådet gikk inn for forskriften som tidligere har vært ute på høring, har flere av utleieselskapene kommet med ganske skarpe reaksjoner.

Lime er derimot svært fornøyde med grepet som nå tas av byrådet. Allerede under høringsrunden støttet Lime forslaget til innstramninger.

- Lime støttet både at det skulle settes et tak på antall el-sparkesykler på 8000, samt at antallet el-sparkesykler skulle fordels likt på alle selskaper som oppfyller vilkårene for å kunne leie ut i Oslo, sier Fredrik Timell, talsperson for Lime i Norge.

Lime er også glade for muligheten hele bransjen fikk under høringsrunden til å komme med innspill til den nå vedtatte forskriften, som trer i kraft i begynnelsen av september.

- Byrådet har vår fulle støtte med tanke på grepene som nå tas. Forskriften er både god og grundig, sier Timell.

Han legger til at Limes misjon er å realisere en fremtid for transport som er delt, elektrisk og karbonfri. Derfor er det helt nødvendig at det kommer på plass et skikkelig og forutsigbart regelverk som alle kan forholde seg til.

Har utvilsomt medført utfordringer

På kort tid er delingsøkonomi og mikromobiltiet blitt veldig populært flere steder i verden. I 2018/2019 dukket de første el-sparkesyklene opp i Oslo. Disse er i dag et kjærkomment tilbud for mange tusen mennesker i byen. De er et billig transportalternativ som erstatter bilen og avlaster kollektivnettet, særlig i og rundt sentrum.

De er stillegående, skaper mindre kø og bruker mindre energi enn privatbilen. El-sparkesyklene er et steg i en grønn mobilitetsrevolusjon som gir oss stillere, renere og tryggere byer.

- Utrullingen av så mange el-sparkesykler i Oslo har utvilsomt medført utfordringer for bybildet, primært knyttet til parkering, et ryddig bymiljø og trafikksikkerhet, sier Timell.

Nøkkelord

Om Lime Norway AS

Lime Norway AS
Haakon VIIs gate 10
0161 Oslo

Fakta om lime:

  • Lime er verdens største mikromobilitetsaktør, med virksomhet i over 40 land og 180 byer, inkludert London, Paris, Roma og Oslo.
  • Lime er utnevnt av Time Magazine til en av de 100 mest innflytelsesrike selskaper i 2021.
  • Lime har stått for mer enn 200 millioner reiser i mer enn 180 byer på fem kontinenter.

Kontaktinfo for ytterligere kommentarer:

Fredrik Timell, talsperson for Lime i Norge

E-post: fredrik.timell@li.me

Følg pressemeldinger fra Lime Norway AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lime Norway AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.