Rimfrost AS

Full seier for Rimfrost over Aker

Del

Krillselskapet Rimfrost AS har fått fullt medhold i rettssaken som Aker Biomarine anla mot Rimfrost knyttet til patenter for krillforedling. Det slås fast i en dom som ble avsagt i Søre Sunnmøre tingrett i dag.

I rettssaken fremsatte Aker tre krav. For det første krevde Aker eierskap til patentene. For det andre krevde Aker bruksrett til patentene. For det tredje hevdet Aker å ha overtatt et krav på erstatning fra Nordea og Innovasjon Norge for påstått urettmessig overdragelse av patentene.

Dommen frifinner Rimfrost fullstendig for samtlige krav. I tillegg dømmes Aker til å erstatte Rimfrosts sakskostnader.

- Vi er svært tilfredse med tingrettens dom. Den fremstår som grundig og solid fundert. Vi merker oss at retten ikke har vært i tvil om resultatet, sier advokat Ronny Lund fra Advokatfirmaet Wiersholm, som er Rimfrosts prosessfullmektig.

Hovedeier Stig Remøy i Rimfrost er tilfreds, men ikke overrasket over dommen i saken.

- Dommen er i tråd med det vi har forventet. Samtidig reagerer jeg med oppgitthet over Aker
BioMarines mange forsøk på å stoppe en konkurrent med dårlig funderte rettssaker. På tross av Akers mange forsøk på å stoppe oss både i retten og på andre arenaer, er Rimfrost et sterkt selskap i vekst, sier Remøy.

Dommen er den siste i en lang rekke både i USA og i Norge der Rimfrost har fått medhold.

Før saken kom opp i Søre Sunnmøre Tingrett hadde Aker BioMarine fremmet krav om at saken måtte komme opp for retten i Oslo. Aker-selskapet anket spørsmålet helt til Høyesterett, og tapte i alle tre rettsinstanser som vurderte saken.

I fjor slo amerikanske Patent Trial and Appeal Board (PTAB) fast i en annen sak at krillpatenter tilhørende Aker BioMarine er ugyldige. Disse patentene var også en del av grunnlaget for Akersøksmål mot Rimfrost i Delaware i USA og i US International Trade Commission (ITC), der Aker senere har trukket ITC-saken.

Kontakter

Advokat Ronny Lund, Advokatfirmaet Wiersholm, rlu@wiersholm.no, telefon 970 94 718
Stig Remøy, hovedeier i Rimfrost AS, stig.remoy@olympic.no, telefon 916 19 124

Bilder

Stig Remøy
Stig Remøy
Last ned bilde
Ronny Lund
Ronny Lund
Last ned bilde

Om Rimfrost AS

Rimfrost AS
Rimfrost ASFølg saker fra Rimfrost AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rimfrost AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Rimfrost AS