NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Frykter konsekvensene av lite penger til bredbånd

Del

- Bredbåndet er ikke godt nok på hjemmekontoret, sier NITO-president Trond Markussen.

President i NITO, Trond Markussen.
President i NITO, Trond Markussen.

NITO mener at regjeringens bevilgning til bredbånd ikke er god nok i forhold til målet om minst 100 megabit per sekund nedlastingshastighet til alle innen 2025.

- De bevilger 204,6 millioner kroner, men behovet er ifølge bransjen på 1 milliard kroner i året fram til 2025. Satsingen kan med andre ord tredobles. NITO forventer at dette løftes av ny regjering, sier president i NITO, Trond Markussen.

Korona har ført til at flere har sittet på hjemmekontor den siste tiden. Det viser seg også å bli videreført for mange arbeidstakere i tiden fremover.

- Pandemien har demonstrert at tilgjengelig og sikker digital infrastruktur er særdeles viktig for at befolkning kan delta i arbeidslivet og i samfunnet ellers. Ikke minst er dette viktig for å sikre et driftig næringsliv.

Markussen frykter konsekvensene dette gir.

- Utviklingen går for sakte. Det fører til at mange ikke får god nok tilgang på bredbåndsnettet, spesielt i distriktene.

- Regjeringens eget utvalg sier at: «Ettersom utbyggingen skjer i stadig mer spredt bebygde områder, forventes det at kostnadene per tilknyttet husstand vil øke». Det er urimelig å forvente at alle kommuner i distriktet skal klare å sette av tilstrekkelige beløp til dette.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

President i NITO, Trond Markussen.
President i NITO, Trond Markussen.
Last ned bilde

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 95.000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom