Ringnes

Frykter for utelivsbransjens fremtid

Del

Aase E. Jacobsen er redd for at mange medarbeidere med fagkompetanse skremmes vekk fra utelivsbransjen etter et år med Covid19-restriksjoner og nedstengning. Hun mener at kompensasjonsordningene på langt nær strekker til.

Aase E. Jacobsen
Aase E. Jacobsen

Aase E. Jacobsen er redaktør magasinet Apéritif og nettstedet aperitif.no, og er aktuell som forfatter av kronikken Noen stikker av med milliardene, som ble publisert like før påske.

Jacobsen forteller at årlig gjennomsnittskompenasjonen per sysselsatt i restaurantbransjen Oslo per 1. mars var 19.000 kroner.

– Samtidig fikk en bedrift innen oljebransjen 840.000 kroner i kompensasjon per ansatt. En kompensasjonsordning skal hjelpe en bransje å komme tilbake og ikke bare tenke på aksjonærene. Sånn det ser ut nå kan jeg ikke se hvordan bransjen skal komme tilbake hundre prosent som den var. Det kommer til å bli veldig vanskelig, sier hun når hun gjester Ringnes-podcasten Utetime.

Jacobsen peker på at mens serveringsbransjen får det som nærmest er for småpenger å regne i kompensasjon for å måtte legge ned driften, får staten 6,5 milliarder mer i inntekter fordi folk holder seg hjemme og innenlands.

Roar Hildonen gjester også podcasten. Han er kjent for de fleste i Trondheim, etter å ha servert byens restaurantgjester smakfulle opplevelser gjennom flere tiår. Han har også vært en pådriver for økt kompetanse innen næringen og en rekke kokker og servitører har gått i lære hos Hildonen, blant annet på den velrenommerte restauranten «To rom og kjøkken». Han deler sin bekymring for hva som vil skje med kompetansenivået og rekrutteringen til bransjen etter pandemien.

- Lærlingene burde fått lønnsstøtte, slik at de kunne fortsatt å trene. De går jo fortsatt på skole. At de blir permittert hører jo ikke hjemme noe sted. Du fortsetter jo undervisningen på skole eller universitet, sier Hildonen.

- Vi har et samfunnsansvar for å lære opp neste generasjon kokker og servitører. Bare her på «To rom og kjøkken» har vi snart femti stykker vi har utdannet siden vi startet for snart seksten år siden. Å stoppe et år er veldig ødeleggende for hele systemet vi har bygget opp, sier utelivsmentoren fra Trondheim.

Her hører du "Utetime med Ringnes":

Spotify
Apple Podcast
Google Podcast

Kontakter

Bilder

Aase E. Jacobsen
Aase E. Jacobsen
Last ned bilde
Roar Hildonen
Roar Hildonen
Last ned bilde
Hans Ingi Tryggvason og Emma Bjørke (Foto: Kilian Munch)
Hans Ingi Tryggvason og Emma Bjørke (Foto: Kilian Munch)
Last ned bilde
Hans Ingi Tryggvason (Foto: Kilian Munch)
Hans Ingi Tryggvason (Foto: Kilian Munch)
Last ned bilde
Emma Bjørke (Foto: Kilian Munch)
Emma Bjørke (Foto: Kilian Munch)
Last ned bilde

Lenker

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!

Følg pressemeldinger fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom