Energi Norge

Frp-forslag vil gi mer vannkraft uten nye inngrep

Del

Fremskrittspartiet fremmet i går forslag i Stortinget om endring i grunnrenteskatten for vannkraft. Forslaget vil bidra til økte investeringer i vannkraften og mer fornybar kraftproduksjon uten nye naturinngrep, mener Energi Norge.

Tyssedal kraftverk (illustrasjonsbilde)
Tyssedal kraftverk (illustrasjonsbilde)

"Fremskrittspartiet mener det er svært viktig å få fart på opprusting og modernisering av vannkraften. Potensialet er betydelig," skriver stortingsrepresentantene Jon Georg Dale, Terje Halleland og Helge André Njåstad i forslaget.

– Dette er et godt forslag som et bredt flertall på Stortinget bør kunne stille seg bak. Vi håper dette blir synlig allerede i partienes merknader til revidert nasjonalbudsjett neste uke, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Fremskrittspartiet mener at grunnrentebeskatning av vannkraft må bestå, men at den bør ramme såkalt superprofitt som opprinnelig tenkt da denne form for beskatning ble innført. En normal avkastning på investert kapital bør skjermes for grunnrentebeskatning.

"Dette vil føre til at et betydelig antall prosjekter blir lønnsomme og investeringsbeslutning kan fattes," heter det videre i forslaget.

Forslaget er i tråd med det flere partier allerede har nedfelt i sine partiprogrammer, og som 21 organisasjoner fra fagbevegelsen, kommunene, miljøbevegelsen og næringslivet nylig har etterlyst.

– Endring av grunnrenteskatten på vannkraft vil utløse investeringer i fornybar energi som er bra for både norsk verdiskaping, klima og naturmiljø, sier Kroepelien i Energi Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tyssedal kraftverk (illustrasjonsbilde)
Tyssedal kraftverk (illustrasjonsbilde)
Last ned bilde

Lenker

Om Energi Norge

Energi Norge
Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27
0307 Oslo

92 03 66 00https://energinorge.no/

Energi Norge er fornybarnæringens interesseorganisasjon i NHO. Rundt 300 medlemsbedrifter står for nesten all kraftproduksjon i Norge og leverer strøm til omkring 90 prosent av landets strøm- og nettkunder.

Les mer her: https://www.energinorge.no/om-oss/energi-norge/ 

Følg pressemeldinger fra Energi Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Energi Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Energi Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom