Moelven

Frøslev Træ A/S kjøper Moelven Danmark A/S

Del

Moelven Industrier ASA har i dag solgt 100 prosent av aksjene i Moelven Danmark A/S til den danske treleverandøren Frøslev Træ A/S.

Frøslev Træ kjøper Moelvens prosjekt- og distribusjonsenhet i Danmark. Moelven Danmark er totalleverandør av trebaserte produkter til dansk byggindustri. Selskapet har i dag 20 medarbeidere.

Dette betyr at Moelven Danmark skifter eiere og kommer til å fortsette virksomheten under merkevaren Frøslev Træ. Moelven viderefører derimot salget av plater, skurlast og høvlet byggtre gjennom det nyetablerte selskapet Moelven Danmark Sales A/S. Henrik Skov Andersen og Karsten Bak Hansen ved dagens Silkeborg-kontor blir med videre til det nye selskapet som fortsatt vil ligge i Silkeborg. 

Frøslev Træ ser sterke synergier 

- Vi supplerer først og fremst Frøslev Træ med kolleger som har en sterk faglig treekspertise, men kjøpet gir også mening når vi ser på virksomhetsstrukturene. I Frøslev har vi i mange år utviklet et raffinert distribusjonskonsept, mens vi først startet med en mer dedikert prosjektinnsats i 2019. Moelven Danmark har kommet lengre på prosjektreisen, mens de på distribusjonssiden har bruk for et større lager og produksjon. Timingen er derfor god og begge deler gir sterke synergier som nå vil resultere i at to pluss to blir seks, sier Martin L. Petersen, eier og administrerende direktør i Frøslev.

- Det er selvfølgelig vemodig å gi slipp på en del av Moelven-familien, men vi vet at selskapet er i de beste hender. Vi har stor tro på at Frøslev Træ har det som trengs for å videreutvikle og forsterke selskapet inn i framtiden, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med dem også i tiden som kommer, sier Bjarne Hønningstad, divisjonssjef i Moelven Wood.  

Nøkkelord

Kontakter

Om Moelven

Moelven
Moelven
Industrivegen 2
2390 Moelv

+47 623 47 000https://www.moelven.com/no

Moelven Industrier ASA er et skandinavisk industrikonsern som produserer og leverer bærekraftige produkter og løsninger til byggebransjen. Konsernet hadde en omsetning i 2021 på rundt NOK 14,8 milliarder, og har ca. 3300 medarbeidere. Moelvens 33 produksjonsselskaper er fordelt på 41 produksjonssteder i Norge og Sverige, og er organisert i tre divisjoner: Timber, Wood og Byggsystemer.

Følg pressemeldinger fra Moelven

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Moelven på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Moelven

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom