NRK

Frontkjemperne diskuteres i K-rådet

Del

Serien "Frontkjempere" blir diskutert i Kringkastingsrådet torsdag 29. april.

Mens mediedebatten blant historikere har vært intens om serien belyser godt nok hvorfor norske unge gutter lot seg verve til den tyske krigsmaskin og hvilke grufullheter de deltok i, har det kommet bare to klager på serien til Kringkastingsrådet.

De to klagerne mener det er feil av NRK å vise serien. I Kringkastingsrådet skal Petter Wallace, sjef for eksternkjøp, forklare hvordan NRK ser på serien og hvorfor NRK velger å sende den.

Livet som korrespondent for NRK

I plenum torsdag vil Kringkastingsrådet også ta for seg en klage på bruk av samisk som språk i et sportsinnslag i Dagsrevyen og en klage på at et sportsresultat ble avslørt på forhånd.

Som temasaker torsdag vil Kringkastingsrådet se på hvordan det er å være korrespondent for NRK, ta for seg serien Exit og få en orientering om samarbeidet mellom norske lokalaviser og NRK gjennom prosjektet "Den store folkevandringen".

Dagsorden

Digitalt møte i Kringkastingsrådet 29. april 2021.

Kl 0900 Åpning og gjennomgang av dagsorden v/rådsleder Julie Brodtkorb

Kl 0910 Gjennomgang av henvendelser til rådet

1000 Pause

Kl 1010 Korrespondentlivet i NRK

NRK får fem nye korrespondenter i år. NRK orienterer om hvordan de jobber og hva NRK ser etter i fremtidens korrespondenter. Innledning v/utenrikssjef og fungerende fagredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Europa-korrespondent Roger Sevrin Bruland og kommende (og tidligere) USA-korrespondent Tove Bjørgaas

Kl 1050 Exit 2

Exit – fiksjon og virkelighet. Innledning v/eksekutiv produsent for NRK, Marianne Furevold-Boland, produsent Petter Testmann-Koch, serieskaper Øystein Karlsen og gravejournalist Bjørn Olav Nordahl i NRK Brennpunkt

Kl 1140 Lunsj

Kl 1210 Den store folkevandringen

NRK og nesten 100 lokalaviser samarbeider om en stor journalistisk satsing på flyttestrømmer i Norge. Innledning v/Grethe Gynnild-Johnsen, redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK, prosjektleder Bergit Sønstebø Svendseid (NRK), generalsekretær Tomas Bruvik i Landslaget for lokalaviser (LLA) og redaktør Guri Jortveit i Arbeidets Rett.

1300 Informasjon fra NRKs ledelse v/Thor Gjermund Eriksen.

Siste møte i Kringkastingsrådet før sommeren finner sted torsdag 3. juni.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Nøkkelord

Kontakter

Erik Skarrud, spesialrådgiver
Kringkastingsrådet
Mobil: 950 77 414

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NONRK TVNRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.