Industri Energi

Frode Alfheim om NorthConnect: – Seigliva utenlandskabel endelig gravlagt for godt

Del
NorthConnects konsesjonssøknad om å bygge en ny utenlandskabel mellom Norge og Skottland har i dag fått avslag fra regjeringen.

– Endelig! Det var på høy tid at den seigliva kabelen ble sendt i grava for godt, sier forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, og sier videre:

– Vi har kjempet imot dette hodeløse kabelprosjektet i en årrekke. Lenge stod vi alene, men når folk nå har fått sett galskapen i å bygge flere utenlandskabler, var det til slutt ingen mulighet for at denne kabelen kunne få konsesjon.

– Jeg tør knapt tenke på hva vi hadde stått overfor nå, dersom NorthConnect hadde blitt bygget, slik den forrige regjering la til rette for. Kraftbransjen hevdet lenge at vi gikk mot et stort kraftoverskudd, nå vet vi at realiteten er den stikk motsatte.

Forbundslederen kommer samtidig med en klar oppfordring til lokalpolitikerne i kommunene som eier kraftselskapene:

– Det er de offentlig eide kraftselskapene Lyse, Agder Energi og Hafslund E-CO som søkte om å få bygge NorthConnect. Det er altså politikerne i 47 kommuner som står bak. Det må være slutt på at lokalpolitikerne lar kraftselskapene ha alene hjemme-fest.

Neste skritt i kampen mot flere utenlandskabler må etter Alfheim sin mening være å si nei til å fornye de to kablene til Danmark som snart når sin tekniske levealder:

– Vi forventer at regjeringen sier klart fra til Statnett at det ikke er aktuelt å fornye disse kablene når de når sin levealder, sier Aflheim.

Nøkkelord

Om Industri Energi

Industri Energi
Industri Energi
Torggata 15
0181 Oslo

22 03 22 00https://www.industrienergi.no

Industri Energi er Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til olje-, gass- og landindustri. Bransjer som står for 80 prosent av den norske eksportverdien. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg pressemeldinger fra Industri Energi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Industri Energi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom