Frivillighet NorgeFrivillighet Norge

Frivillighetens år: halvveis ut i året - og trenden snur

Del

Prosjektleder Birgitte Brekke i Frivillighetens År 2022 sier det slik: «Frivillighetens år kaster et flomlys på foreningsliv og de frivillige. Pandemien har ført til at færre deltar, men nå snur vi trenden! Det foregår arrangementer fra nord til sør, i luften, under havflaten og i bygd og by»

«Hvor mange tusenvis av ulike markeringer som har blitt gjennomført de første 6 månedene av dette fantastiske halvåret, kan vi bare spekulere i», utbryter seniorrådgiver Hanne Lin Rossow Prestegård.

Les mer om alt som skjer her

Og markeringene i Frivillighetens år er mange; frivillige organisasjoner, næringsliv, idretten og kommuner har alle kastet seg med inn i året som skal hylle en sektor som ingen andre markeder kan fylle helt på samme måte.

Vi har også åpnet verdens første digitale utstilling for frivillig sektor, på www.frivillighetensmuseum.no. Her dokumenteres den påvirkningskraft frivilligheten har hatt, og har, for det norske samfunnet. Det er ikke rent lite sektoren har tatt ansvaret for», legger Rossow Prestegård til.

1. halvår 2022: 

  • 50 000 deltakere
  • 40 000 frivillighetstimer
  • 3 400 presseomtaler
  • 500 registrerte arrangement
  • 140 organisasjoner har fått tildelt midler fra Vår Dag
  • 17 nye tilskuddordninger

I årets nyttårstale påpekte Kong Harald at frivilligheten er en gave vi gir oss selv og hverandre. Det er 6 måneder igjen av året, og Frivillighet Norge og Frivillighetens år oppmuntrer og heier alle videre gjennom sommeren.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom