Frivillighet Norge

Frivilligheten med Momscamp foran regjeringsforhandlingene

Del

Hver dag under regjeringsforhandlingene skal én ny frivillig organisasjon møte opp og heie frem politikere som prioriterer momskompensasjon for frivilligheten i regjeringsplattformen.

Nei til moms på dugnad! (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)
Nei til moms på dugnad! (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

I dag må frivillige organisasjoner betale moms for kjøp av varer og tjenester, en avgift kommersielle og offentlige aktører slipper.

Politikerne etterspør mer frivillighet på nesten alle samfunnsområder, og frivilligheten ønsker å bidra med sine ressurser, kompetanse og engasjement. For å få til dette trenger vi at politikerne bidrar gjennom å kompensere momsen på frivillig virksomhet fullt ut, slik at vi kan bruke midlene våre på aktivitet i stedet for å betale avgift til staten.

En samlet frivillig sektor har derfor store forventninger til at den urimelige skatten på frivillig engasjement og dugnadsarbeid snart vil forsvinne.

- Nå har politikerne muligheten til å følge opp egne partiprogram og løfte frivilligheten. Vi har høye forventninger til at en rettighetsbasert og fullfinansiert ordning for kompensasjon av momsutgifter tas med i den nye regjeringsplattformen, sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge.

Regjeringspartiene og KrF ønsker alle å forbedre frivillighetens vilkår, og har formuleringer i partiprogrammene om å styrke momskompensasjonsordningen.

Derfor skal frivilligheten minne politikerne på hvor viktig det er at de følger det opp for alle de som hver dag skaper aktiviteter, møteplasser og samfunnsberedskap. Hver formiddag vil politikerne kunne møte en ny organisasjon utenfor Granavolden Gjæstgiveri.

- Vi håper politikerne tar seg tid til å besøke Momscampen og hilser på de frivillige organisasjonene som heier på dem. Hver dag kan de treffe en ny organisasjon og høre hva full kompensasjon av momsutgifter har å si for dem, sier Slotterøy Johnsen.

I dag får frivilligheten en ekstrakostnad på 25 prosent når de kjøper inn alt fra kaffetraktere til mikrofonstativ til redningsutstyr.

- Full kompensasjon gjør at organisasjonene får lavere kostnader, og at de kan holde medlemsavgiftene lave og bruke mindre tid på å skaffe penger. Økonomi kan være en barriere for deltakelse, og lavere kostnader betyr at flere kan delta, også flere barn fra lavinntektsfamilier, sier Slotterøy Johnsen.

Følg oppdateringer i sosiale medier her og her og les mer om frivillighetens forhåpninger til regjeringsforhandlingene her.

Kontakter

Bilder

Nei til moms på dugnad! (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)
Nei til moms på dugnad! (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)
Last ned bilde

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg saker fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom