Norske Kvinners Sanitetsforening

Frivillige bidrar med kunnskap for å redde liv

Del

Rundt 25 000 nordmenn får hjerteinfarkt og hjerneslag hvert år, og mange av disse kunne vært reddet ved hjelp av førstehjelp, gjenkjenning av symptomer, eller ved å ringe 113. I løpet av 2019 vil Sanitetskvinnene sørge for at over 7000 mennesker får opplæring slik at flere kan reddes. Slagordet er «Ikke vent å se – ring 113».

I den nasjonale dugnaden «Sammen redder vi liv» samarbeider frivillige organisasjoner, Gjensidigestiftelsen og Helsedirektoratet om å redde 200 flere liv per år i Norge ved å forbedre folks opplæring og innsats gjennom førstehjelp. -Vi ønsker å gjøre folk mer oppmerksomme på hva de skal gjøre i en nødsituasjon, sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Sanitetskvinnene har spesielt fokus på eldre og kvinner. Det er viktig å vite at symptomer på akutt og alvorlig sykdom kan være annerledes hos kvinner enn hos menn, og eldre personer kan ha vagere symptomer enn andre aldersgrupper. -Det som kjennetegner et hjerteinfarkt hos menn, vil nødvendigvis ikke stemme overens med de symptomene en kvinne som har hjerteinfarkt opplever, sier Herlofson.

Rundt om i landet holder Sanitetskvinnene informasjonsmøter rettet mot eldre selv og deres pårørende. Målet er å spre livsviktig kunnskap om hva en skal se etter og hva en skal gjøre. Sanitetskvinnene ønsker at flere skal bli trygge på å kontakte 113 for å få hjelp og avskaffe myten om at ambulansen er på vei i det øyeblikket en ringer.

Maja Louise Lauritsen, kjent fra TV-serien «113», bistår Sanitetskvinnene i det viktige arbeidet. – Vi må senke terskelen for å ringe 113, i tillegg må flere bli bedre på å gjenkjenne symptomene på hjerteinfarkt, hjerneslag og hjertestans. Det kan redde et liv, sier hun. Lauritsen er utdannet ambulansefagarbeider og sykepleier og deler sin medisinske erfaring med et brennende ønske om å få flere til å overleve akutt sykdom. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Maja Lauritsen, kjent fra TV-serien «113», bistår Sanitetskvinnene i å opplyse spesielt kvinner og eldre at symptomgjenkjenning og rask varsling til 113 er de viktigste faktorene i en nødsituasjon.
Maja Lauritsen, kjent fra TV-serien «113», bistår Sanitetskvinnene i å opplyse spesielt kvinner og eldre at symptomgjenkjenning og rask varsling til 113 er de viktigste faktorene i en nødsituasjon.
Last ned bilde

Om Norske Kvinners Sanitetsforening

Norske Kvinners Sanitetsforening
Norske Kvinners Sanitetsforening
Kirkegata 15
0153 Oslo

24 11 56 20http://www.sanitetskvinnene.no

Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) er Norges største kvinneorganisasjon. Hovedsatsingsområdet er kvinners helse og livsvilkår. Organisasjonen bidrar med rundt 25 millioner kroner årlig til forskning innen kvinnehelse.

Følg saker fra Norske Kvinners Sanitetsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kvinners Sanitetsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norske Kvinners Sanitetsforening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom