Hold Norge Rent

Frivillig opprydding er blitt en folkebevegelse

Del

I 2018 deltok over 140 000 frivillige i opprydding langs kysten, på havbunnen og i innlandet langs vassdrag og innsjøer, og over 3 000 tonn avfallet ble fjernet fra norsk natur.

«Strandrydderapporten viser at 2018 ble et år preget av eksepsjonelt sterk vekst. Dette er gode nyheter for dem som ønsker å hold Norge rent og ryddig», sier Fanny Pindsle prosjektleder for opprydding i HNR.

Pindsle sier det er oppmuntrende at antall deltakere øker, fra 43000 i 2017 til 143 000 i 2018. «Med slike tall kan vi snart betegne rydding som en norsk folkesport», sier hun.

Plast utgjør 90% av det registrerte avfallet. Det bekrefter at det er et stort avfallsproblem knyttet til uvettig bruk av plast. 40 % av avfallet har sitt opphav i personlig forbruk.

«Det er på mange måter frivilligheten som driver ryddearbeidet», sier Pindsle. «Men det trengs profesjonelle støttespillere. Avfallsbransjen gjør en kjempeinnsats med å håndtere innsamlet avfall på en forsvarlig måte.

- Vi vil gjerne rette en stor takk til både private og offentlige avfallsselskap over hele landet. Uten velviljen og pågangsmotet fra disse aktørene hadde ikke frivillig opprydding vært mulig, sier Pindsle

Ta kontakt på post@holdnorgerent.no eller 40001438 for mer informasjon, flere bilder eller intervjuavtaler. 

Nøkkelord

Kontakter

Fanny PindsleProsjektleder for opprydding

Fanny Pindsle er Hold Norge Rents ryddegeneral, og leder for den store Strandryddeuka. Spør henne om marint avfall og lur rydding!

92206173fanny@holdnorgerent.no

Bilder

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningens overordnede mål er å engasjere frivillige til opprydding av søppel og farlig avfall i norsk natur og å forebygge forsøpling av miljøet. Sammen rydder vi Norge!

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom