Fritzøe Skoger

Fritzøe Skoger kjøper skogeiendommer i Skien og Bamble

Del

Michael Stang Treschow styrker sin satsning på skogdrift og kjøper gjennom selskapet Fritzøe Skoger, to eiendommer på til sammen 34.000 dekar i Skien og Bamble. Nærheten til selskapets øvrige eiendommer gir grunnlag for god forvaltning og effektiv drift.

Foto: Treschow-Fritzøe
Foto: Treschow-Fritzøe

Det er skogeiendommene Vold og Nenset Brug i Skien og Hellestvedt Bruk i Bamble som overtas. Fritzøe Skoger kjøpte de to skogeiendommene i konkurranse med norske og internasjonale interessenter. Selger av eiendommene er Cappelen Forestry. Partene ønsker ikke å offentliggjøre salgssummen.

Etter kjøpet eier Fritzøe Skoger 734.000 dekar skog og utmark i områder fra Larvik til Kongsberg, Grenland og Vinje. Skogeiendommen er landets største i privat eie. 457.000 dekar av den er produktiv skog. Treschow-familien har eid skogsvirksomheten gjennom syv generasjoner.

- Jeg er glad for å ha overtatt eiendommene og ha sikret fortsatt norsk eierskap. Vi utvider med dette skogdriften vår i nærområdet og kan produsere enda mer råvarer til det grønne skiftet. Målet er å bidra sterkt til fremtidsrettet og klimavennlig verdiskaping. Mine skoginvesteringer har evighetens perspektiv og jeg vil gjerne kjøpe mer, sier Michael Stang Treschow.

Fritzøe Skoger forvalter eiendommene med basis i bærekraftig utvikling og ressursutnyttelse. De er viktige arenaer for næring, biologisk mangfold og rekreasjon. Stang Treschow er selv en entusiastisk bruker av skogen til alle årstider.

- De to nye eiendommene passer godt inn i Fritzøe Skoger. De er sentralt plassert med tanke på logistikk og tømmermarkeder innenlands og utenlands. Vi oppnår stordriftsfordeler gjennom hele verdikjeden, blant annet ved hjelp av digitale planleggingsverktøy og lasertakster, sier Stang Treschow.

Nøkkelord

Kontakter

Terje KristoffersenDaglig lederFritzøe Skoger

Tel:917 57 732

Bilder

Foto: Treschow-Fritzøe
Foto: Treschow-Fritzøe
Last ned bilde

Om Fritzøe Skoger

Fritzøe Skoger
Fritzøe Skoger
Industriveien 24
3748 Siljan

https://www.fritzoeskoger.no/

Fritzøe Skoger er et selskap i Treschow-Fritzøe-konsernet som eies av Michael Stang Treschow.

Følg pressemeldinger fra Fritzøe Skoger

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fritzøe Skoger på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.