Statskog SF

Frister jegere for sunnere elgstamme

Del

Statskog legger ut rekordmange rimelige dagskort på elg for å nå norske jegere. Målet er flere jaktopplevelser, mer viltkjøtt og færre påkjørsler.

Elgokse Foto: Kjartan Trana
Elgokse Foto: Kjartan Trana

De aller fleste steder går jaktperiodene for jaktlagene nå ut. Der det er igjen elg på kvoten når lagsjakta er avsluttet, legger Statskog nå ut tilbud i form av dagskort. For 250 kroner har man et helt jaktfelt for seg selv i en dag. Har man med seg flere jegere i samme område, jakter disse for en hundrelapp.

- Vi har samme kortpris overalt, uansett hvor attraktive jaktområdene er, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Sultdød, beiteskader og påkjørsler

Flere steder er elgstammen så stor at det gir betydelige beiteskader og mange påkjørsler. Tidvis er det også mange dyr som sulter i hjel i løpet av vinteren på grunn av for lite mat.

- Dagskortløsningen gir fristende jaktopplevelser til folk flest og en mye bedre forvaltning av elgstammen. Der vi kan legge ut tilbud, kommer vi derfor nå til å gjøre det, sier Breisjøberget.

Rekrutterer flere

Med jaktkort velger jegerne selv hvor mange dager de vil jakte. Det er også fritt fram hvor mange tilleggsjegere man vil ha med seg i jakta.

- Samfunnet er i endring. Vi har grunn til å tro at denne fleksible løsningen frister flere ut på elgjakt. Snittalderen på elgjegere øker, så vi har behov for flere løsninger i tillegg til tradisjonell lagsjakt, sier Breisjøberget.

Nøkkelord

Kontakter

Jo Inge BreisjøbergetFagsjef jakt og fiske

90 75 21 14 / 742 31 000

jib@statskog.no

Arnold Foshaug BergJakt og fiskekonsulent Troms

90 92 85 06 / 742 13 000

afb@statskog.no

Jonas HagenJakt og fiskekonsulent Salten

95 43 34 30 / 742 31 000

jhg@statskog.no

Sivert Dahlen LundJakt og fiskekonsulent Helgeland

41 36 68 99 / 742 13 000

sdl@statskog.no

Eva Kristin GrøndalUtmarkskonsulent Midt-Norge

91 73 57 55 / 742 13 000

ekg@statskog.no

Marius KnudsenSeniorkonsulent storviltforvaltning - Sør-Norge

97 51 10 80 / 742 13 000

mku@statskog.no

Bilder

Elgokse Foto: Kjartan Trana
Elgokse Foto: Kjartan Trana
Last ned bilde

Lenker

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg pressemeldinger fra Statskog SF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom