Statens vegvesen

Fri ferdsel E39 ved Sira fram til søndag 11. desember

Del

Det blir fri ferdsel fra fredag 2. desember og fram til søndag 11. desember kl. 21.00 i forbindelse med arbeidene med å sikre fjellskjæringer langs E39 ved Sira.

Illustrasjonskart for arbeidene med  å sikre fjellskjæringer mellom Sira og fylkesgrensa til Rogaland. Kart: Statens vegvesen.
Illustrasjonskart for arbeidene med å sikre fjellskjæringer mellom Sira og fylkesgrensa til Rogaland. Kart: Statens vegvesen.

Den 15. august startet Statens vegvesen arbeidet med å sikre fjellskjæringer mellom Sira og fylkesgrensa til Rogaland. Arbeidet har foregått på natta, og det har vært omkjøring og kolonnekjøring.

Pressemelding om arbeidene 11. august 2022:

Skal sikre fjellskjæringer langs E39 i Flekkefjord | Statens vegvesen (ntb.no)

Etter kl. 21.00 søndag 11. desember er det tilbake til vanlig regime.

Arbeidene langs E39 vil da som før foregå mellom klokka 21.00 på kvelden og frem til kl. 06.00. I dette tidsrommet er det skiltet omkjøring via fv. 466 og fv. 42 mellom Flikka og Helleland for personbiler, mens for tyngre kjøretøy blir det skiltet omkjøring via fv. 461 og fv. 42 mellom Handeland og Helleland. Denne omkjøringen anbefales ikke.

- Det vil fortsatt bli kolonnekjøring gjennom arbeidsområdet på bestemte tidspunkt gjennom natta, siden det ikke er anbefalte omkjøringsmuligheter, sier prosjektleder Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Det blir da fra stengt igjen fra søndag 11. desember kl. 21.00 og kolonnekjøring kl. 23.00, kl. 01.00, kl. 03.00 og kl. 05.00 som før. Kolonnekjøringen vil starte med trafikken fra Sira.

- Mellom kl. 06.00 og kl. 21.00 etter 11. desember planlegges det trafikkavvikling med ledebil, sier Hansen.

Arbeidene har tatt lengre tid enn tidligere skissert fordi det har vært mer fjell å sikre enn ventet. Pausen mellom 2. desember og 11. desember er i påvente av langsgående betongstøp. Resterende arbeid tar mellom 3 og 5 dager, og det forventes at hele prosjektet er fullført i løpet av uke 50.

- Vi beklager de ulempene disse arbeidene har medført for trafikantene, men trafikkreguleringen har vært nødvendig for sikkerheten til både trafikanter og de som utfører arbeidene, avslutter Hansen.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Illustrasjonskart for arbeidene med  å sikre fjellskjæringer mellom Sira og fylkesgrensa til Rogaland. Kart: Statens vegvesen.
Illustrasjonskart for arbeidene med å sikre fjellskjæringer mellom Sira og fylkesgrensa til Rogaland. Kart: Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom