Sparebanken Vest

Frende Holding AS selger pensjonsporteføljen til Nordea Liv AS

Del

Nordea Liv AS og Frende Forsikring er blitt enige om overdragelse av pensjonsporteføljen fra Frende til Nordea Liv. Pensjonsporteføljen har en samlet forvaltningskapital på 4,2 milliarder kroner, og berører over 5.600 bedriftskunder med mer enn 32.000 ansatte i Norge.

Sparebanken Vest er største eier i Frende Forsikring med en eierandel på 41,4 %.

I tillegg til kjøpet av Frendes pensjonsportefølje inngår Nordea Liv et langsiktig samarbeid med de 15 Frende-bankene om distribusjon av pensjonsprodukter.

Nordea Liv og Frende har samme oppfatning av hva som skal til for å lykkes med å skape attraktive løsninger for bedrifts- og privatkunder innen pensjons- og spareområdet, og vi ser derfor frem til å presentere nye og attraktive tilbud til våre kunder fremover.

Oppkjøpet vil kreve godkjenning fra Finanstilsynet og Konkurransetilsynet, og forventes sluttført i løpet av fjerde kvartal 2020. Partene er enige om at kjøpesum eller andre betingelser ikke vil bli oppgitt.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Johannes Dobson, kommunikasjonssjef, tlf.: 906 77 262

Om Sparebanken Vest

Sparebanken Vest
Sparebanken Vest
Jonsvollgaten 2
5011 Bergen

915 05 555https://www.spv.no

Sparebanken Vest er landets tredje største sparebank. Vi er et komplett finanshus for mer enn 290.000 person- og bedriftskunder. Vi er stolt over å være et selvstendig finanskonsern med hovedkontor i Bergen med en sentral rolle i mye av den verdiskapningen som skjer på Vestlandet.

Følg saker fra Sparebanken Vest

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sparebanken Vest på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sparebanken Vest

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom