Frelsesarmeen

Frelsesarmeen inntar Oslo sentrum - og inviterer byen til bordet

Del

Når Frelsesarmeen feirer sin årlige storsamling, dekker de for første gang et 100 meter langbord, og byr byen på gratis lunsj på Youngstorget. – Frelsesarmeen er jo født i friluft, og oppdraget vårt er uløselig knyttet til å være ute blant folk. Derfor er det helt naturlig at vi nå tar vår årskongress tilbake til gata, sier kommandør William Cochrane, leder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene.

 – Hele helgen feirer Frelsesarmeen fellesskapet. Vi ønsker å være et hjertevarmt vertskap, åpne og inkluderende mot alle byens mennesker. Lørdag 29. juni klokken 11.00 setter vi opp vårt lengste langbord noensinne, midt i et av Oslos travleste områder, forteller kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen Geir Smith-Solevåg.

På menyen står selvsagt suppe, denne gangen mulligatwnysuppe (vegansk og allergenfri). Maten er laget av kokken på Frelsesarmeens eget «suppekjøkken».

På langbordet vil det stå tegnesaker for barna, og det er fritt frem for å rable på duken. På bordet vil du også finne noen samtalestartere i form av noen spørsmål – dersom du ønsker å bruke dette.

 – Kanskje du prater med noen du aldri hadde pratet med ellers? Kanskje vi kan skape mer forståelse for hverandre, eller kanskje du ønsker å ta en pause i ro og fred for å nyte litt god mat. Vi lover å være til stede, sørge for god stemning og godt fellesskap, forhåpentligvis oppholdsvær, og med taffelmusikk fra flygelet, sier Smith-Solevåg. 

Tilbake til røttene
Langbordet er en del av Frelsesarmeens kongress, en årlig samling for alle medlemmer, frivillige og alle andre som har lyst til å være med. Hovedarenaen vil være på Youngstorget i et 1200 kvadratmeter stort telt med masse plass. Her vil det være blant annet gudstjenester, konserter, seminarer og aktiviteter for barn og unge.

Årets tema er "Røtter" - hvor årskongressen er flyttet ut i friluft, igjen.

- I år tar vi møteplassen tilbake til friluft og på gateplan. Vi ønsker å tilby suppe, såpe og frelse til folk i byen. Dette er i vår grunnlegger William Booth sin ånd, som startet Frelsesarmeen i 1865. Nærmere bestemt i Whitechapel i London. Ettersom det var forbudt å ha teltmøter i parker, lånte Booth et område av kvekernes kirkegård (!) til teltmøtene sine, forteller Smith-Solevåg.

Alle er velkomne til Frelsesarmeens årskongress
Kongressen er åpen for alle, og alle arrangementene er gratis.

 Vi ønsker alle velkommen til en helg i hjertet av Oslo. Vi inviterer til ulike arrangementer, som konserter, seminarer, gudstjenester og kulturkafeer – et bredt spekter av tilbud og noe for enhver smak. Vi feirer fellesskapet og ønsker å være et hjertevarmt vertskap, åpne og inkluderende mot alle byens mennesker, vektlegger Smith-Solevåg.


For fullstendig program og mer informasjon, se vår nettside:frelsesarmeen.no/kongress


Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no

Frelsesarmeen er en internasjonal evangelisk bevegelse, en del av den universelle kristne kirke. Budskapet bygger på Bibelen. Tjenesten er motivert av Guds kjærlighet.

Frelsesarmeen ser på mennesket som en helhet med fysiske, psykiske, åndelige og sosiale behov. Alle mennesker er skapt av Gud og har derfor  ukrenkelig verdi. Frelsesarmeen har derfor helt siden starten sett forkynnelse og nestekjærlighet som to sider av samme sak.
 
Frelsesarmeen er åpen for alle, både når det gjelder hjelpetilbud, aktiviteter og arrangementer.

Våre røtter går tilbake til William og Catherine Booth i London i 1865. Frelsesarmeen kom til  Norge i 1888, Island i 1895 og Færøyene i 1924.

Følg saker fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom