Den norske kirke

Fredsgudstjeneste 9. desember

Del

I forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris er det økumenisk fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo 9. desember kl. 16.00.

Dagen etter mottar Dr. Denis Mukwege og Nadia Murad Fredsprisen for deres kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter.

På fredsgudstjenesten søndag deltar preses i Bispemøtet (Den norske kirke) Helga Haugland Byfuglien, Fiffi Mukwege Namugunga, Sigmund Kristoffersen, kongolesisk kor fra Belgia, Erhard Hermansen, Hanne Ovidia Hansen m.fl.

Det blir kollekt til prisvinnernes arbeid.

Nadia Murad var en av flere tusen kvinner fra den irakiske jesidi-minoriteten som ble bortført og holdt i fangenskap av IS-krigere fra 2014. Hun har siden jobbet internasjonalt for å hjelpe slike ofre. Legen Denis Mukwege har i flere år vært foreslått som vinner av Fredsprisen. Han har brukt store deler av sitt voksne liv til å hjelpe ofrene for seksualisert vold i Den demokratiske republikken Kongo.


Kontaktperson:
Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd  
Tlf.:  900 61 511
Epost: erhard.hermansen@norkr.no

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke