Bane NOR

Fredag kl 11: Hvordan blir den nye Middelalderparken?

Del

Jernbanesporene i Oslo til den nye Follobanen er nå lagt under bakken for å gjøre Middelalderparken dobbelt så stor. Fredag kl. 11 presenterer Riksantikvaren, Oslo kommune og Bane NOR hvordan den nye parken skal bli.

Follobanen ut fra Oslo S er lagt under bakken og nesten dobbelt så stort areal er frigjort til Middelalderparken. Underveis i byggingen av Follobanen har arkeologer og anleggsarbeidere som bygger jernbanen, gravd side om side – og avdekket hovedstadens hemmeligheter. Nå skal parken rustes opp og tilbakeføres – til et område for både historie og fremtiden.

Fredag 11. september klokken 11:00 ønsker vi gjester og pressen velkommen til utendørs-utstillingen Middelalderparken inn i fremtiden.

Vi håper du vil delta på «vernissasjen» når riksantikvar Hanna Geiran, kulturbyråd i Oslo kommune Omar Gamal og konserndirektør i Bane NOR Stine Ilebrekke Undrum presenterer hvordan partene skal samarbeide om en tilbakeføring og opprustning av Middelalderparken.

Tid: Fredag 11. september klokken 11:00

Sted: Middelalderparken (ved det hvite teltet)

Trygt arrangement
Arrangøren følger Forskrift om smitteverntiltak mv. ved koronautbruddet (covid-19-forskriften) og vi ber derfor om tilbakemelding (svar på denne e-posten) dersom du/dere ønsker å delta på dette utendørs-arrangementet. På denne måten kan vi overholde vanlige smitteverntiltak.

Nøkkelord

Kontakter

• Bane NOR: Mari Aanensen Rjaanes, tlf. 977 47 762
• Oslo kommune: Christin Lundevall, tlf. 991 00 059
• Riksantikvaren: Turid Årsheim, tlf. 982 02 726

Om Bane NOR

Bane NOR
Bane NOR
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

05280http://www.banenor.no

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg saker fra Bane NOR

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom