NRK

Frank Gander er ny utviklingsredaktør i Distriktsdivisjonen

Del

Frank Gander (52) er ansatt som ny utviklingsredaktør i Distriktsdivisjonen i NRK.

Frank Gander blir ny Utviklingsredaktør i Distriktsdivisjonen fra 1. september. FOTO: NRK
Frank Gander blir ny Utviklingsredaktør i Distriktsdivisjonen fra 1. september. FOTO: NRK

Gander kommer fra stillingen som redaktør for dokumentar og samfunn i NRK og har tidligere vært nettsjef i NRK, i tillegg til en rekke andre jobber som redaksjonell leder og journalist blant annet i VG, NRK og Aftenposten.

I sin nye jobb i Distriktsdivisjonen vil han være en pådriver innenfor strategi, innovasjon, kompetansebygging og fellessatsinger på tvers i tett samarbeid med de redaksjonelle miljøene i Distriktsdivisjonen og i NRK for øvrig.

Stillingen ble ledig etter at Jannicke Engan gikk til Dagens Næringsliv tidligere i vår. Utviklingsredaktøren er en del av distriktsdivisjonens ledergruppe og rapporterer til direktøren i Distriktsdivisjonen, Marius Lillelien.

 Frank Gander er et av de skarpeste strategiske hodene i NRK, har tung journalistisk kompetanse og er en leder som i flere roller har vist en unik evne til å få til utvikling på digitale plattformer. Det skjer enormt mye spennende på innholdssiden i Distriktsdivisjonen og Frank vil garantert bidra til å sette ytterligere fart i denne gode utviklingen, sier en svært fornøyd Lillelien om nyansettelsen.

Den nye utviklingsredaktøren Gander ser fram til å jobbe med NRKs oppdrag i hele landet.

– I denne nye jobben får jeg muligheten til å bruke alt jeg har lært og alt jeg kan – i lagarbeid med lederkolleger og redaksjoner for å forbedre journalistikken, strategiene, kompetansen og nyutviklingen. Målet er at vi sammen klarer å treffe og engasjere publikum med det aller beste innholdet fra hele Norge til hele Norge. Å jobbe med ulike oppdrag og problemstillinger i ulike deler av landet og divisjonen uten å selv ha alt ansvaret blir en ny rolle, og gir også meg masse ny læring, sier han.

– Jeg forlater dokumentar og samfunnsavdelingen etter fire helt fantastiske år, men samtidig fire krevende år sammen med 150 veldig dyktige fagfolk. I dokumentar- og samfunnsavdelingen har vi sammen redefinert avdelingens oppdrag og mål, satt nyutvikling i system og levert nyskapende, vesentlig og engasjerende journalistikk fra samtlige prosjekter og redaksjoner. Vi har satt dagsorden, vært modige i tema- og metodevalg, og har fått publikum til både å velge og elske innholdet vårt. Alt som følge av et enormt lagarbeid. Når muligheten i DDIV kom opp, så tar jeg med meg alle disse erfaringene fra DokSamfunn inn i den nye jobben.

Frank Gander begynner etter planen i sin nye jobb 1. september. Jobben som redaktør i dokumentar- og samfunnsavdelingen vil bli utlyst etter fellesferien, og en redaktør vil bli konstituert inntil en ny redaktør er på plass.

Kontakter

Bilder

Frank Gander blir ny Utviklingsredaktør i Distriktsdivisjonen fra 1. september. FOTO: NRK
Frank Gander blir ny Utviklingsredaktør i Distriktsdivisjonen fra 1. september. FOTO: NRK
Last ned bilde
Direktør i Distriktsdivisjonen, Marius Lillelien. FOTO: Ole Kaland/NRK
Direktør i Distriktsdivisjonen, Marius Lillelien. FOTO: Ole Kaland/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom