Fra søppel til suvenirer - Plastavfall får nytt liv på Curacao

Del

TUI Care Foundation og Green Phenix lanserer et nytt “upcycling” - prosjekt på Curacao. Sammen skal de gjøre søppel til suvenirer, spre kunnskap om avfallssortering og sysselsette flere i lokalmiljøet.

TUI Care Foundation | Curacao
TUI Care Foundation | Curacao

- Dette prosjektet favner alt det TUI Care Foundation står for, at turisme kan bidra til positiv endring på flere nivåer. Her får vi muligheten til å engasjere både turister og lokale for et mer bærekraftig Curacao, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonssjef i TUI.  

 

Fra plastflasker til lysestaker, nøkkelringer og vaser

Plastavfall og forurensning er en stadig større utfordring på Curacao. Øya har mer plastavfall enn det som for øyeblikket kan håndteres, og et overbelastet deponi forventes å nå full kapasitet innen 2025. TUI Care Foundation, Green Phenix og Mambo Beach har gått sammen for å skape et renere Curacao. Flere avfallssorteringsstasjoner settes opp langs Mambo Boulevard for å samle inn avfall fra besøkende og lokale.  Dette bringes så til et gjenvinningsanlegg hvor plastavfallet sorters og gis nytt liv. Anlegget sysselsetter og utdanner lokale fra særlig trengende områder, som igjen vil veilede turister for å skape mer bevissthet om plastforurensning.

Involverer turister for å øke kunnskap

Besøkende på jakt etter en unik, bærekraftig opplevelse kan besøke anlegget og få innsikt i hvordan det hele fungerer – fra innsamling til ferdig produkt. En reiseleder leder dem gjennom prosessen med å sortere plast etter type og farge, makulering i flak og til slutt hvordan nye produkter lages. Formålet er å øke bevisstheten om avfallsreduksjon og gi informasjon og praktiske tips om hvordan man som reisende kan bidra positivt for å skape et mer bærekraftig Curacao.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om TUI Norge

TUI Norge
Lille Grensen 7
0159 Oslo Oslo

08100http://www.tui.no

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 20 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom