Fagforbundet

Fra innleie til hele faste stillinger på sykehusene

Del
– Helseministeren kommer med gode signaler om økt bemanning, heltidskultur og innstramming i bruken av bemanningsbyråer, sier Fagforbundet nestleder Odd Haldgeir Larsen som ser en satsing på sykehusene med ny regjering.
Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen. Foto: Birgit Dannenberg
Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen. Foto: Birgit Dannenberg

17. januar ved St. Olav Hospital holdt Ingvild Kjerkol sin andre sykehustale som helseminister. Der ba hun sykehusene gjøre en kritisk gjennomgang av behovet for innleie med sikte på å redusere omfanget

– Det gis klare signaler om at de ansatte er helsetjenestens viktigste ressurs og at det nå skal arbeides med å beholde, rekruttere og utdanne helsepersonellet som arbeider i helsesektoren, sier Fagforbundet nestleder Odd Haldgeir Larsen.

Krever flere lærlinger

Tidligere på dagen var helseministeren og Fagforbundets leder Mette Nord ute i Dagsavisen med gladnyheten. Der sa Nord at dette vil skape et tryggere arbeidsliv der de ansatte får mer innflytelse over egen arbeidshverdag.

– Det blir også svært viktig at regjeringa krever at antall lærlinger i helsefagarbeiderfaget i sykehusene skal økes sammenlignet med 2022, sier Larsen som var til stede under sykehustalen.

Mer heltid, mindre innleie

Fagforbundet har i lang tid kjempa for flere hele faste stillinger. Med heltid blir det bedre kvalitet på omsorgstjenestene og bedre arbeidsvilkår for den ansatte.

– Fagforbundet er fornøyde med at helseministeren understreker at sykehusene skal fortsette å forsterke arbeidet med å utvikle heltidskultur, sier Larsen.

Fagforbundet mener at en av de største utfordringene for framtidas offentlige helsetjeneste er tilgang på tilstrekkelige ressurser. Dette gjelder både økonomiske, men ikke minst nok bemanning.

– Vi forventer at Ap/Sp-regjeringa gjennomfører løfte fra Hurdalsplattformen om å gi mer penger til sykehusene. Det må også sikres nok bemanning, og vi må ha kompetansehevende tiltak som kan sikre en bedre oppgavefordeling, avslutter nestlederen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen. Foto: Birgit Dannenberg
Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen. Foto: Birgit Dannenberg
Last ned bilde

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 400 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom