Viken idrettskrets

Fotballpresident Lise Klaveness advarer mot lettvint idrettspolitisk debatt

Del

Nyvalgt fotballpresident Lise Klaveness gjestet Gullvaffel-podden, og kom med advarsel om lettvint idrettspolitisk debatt i Norge. Viken idrettskrets hedrer to nye gullvafler, som gjennom en årrekke satset spesielt på å få med flere jenter.

Knut Harald Sommerfeldt og Lise Klaveness møtes til samtale i Gullvaffel-podden
Knut Harald Sommerfeldt og Lise Klaveness møtes til samtale i Gullvaffel-podden

Norges første kvinnelige fotballpresident, Lise Klaveness møter i Gullvaffel-podden, for å snakke om likestilling i idretten. Klaveness er engasjert og mener at idretten er politikk. Til de som ikke mener det, sier hun: 

–«Fotball er ikke politikk» sier de, samtidig har ikke de som sier det noen gang vært en minoritet. Vi kvinner har hele tiden vært en minoritet i fotballen, så ikke si at fotball ikke er politikk. 

Debatten i VG og moralske apekatter 

Like engasjert er Klaveness når hun snakker om internasjonal idrettspolitikk.

Der har det lenge stormet om norsk fotballs forhold til FIFA og VM i Qatar. Flere fotballklubber tvang frem et ekstraordinært fotballting for å avgjøre om Norge skulle boikotte fotball-VM eller ikke. Der landet en på at en ikke skulle boikotte. Samtidig er debatten ikke lagt helt død. I den sammenheng forteller Klaveness om at hennes intensjon nå er å samle norsk fotball. Ifølge henne er det kun slik norsk idrett vil nå internasjonal fremgang innenfor ulike idrettspolitiske dilemmaer. 

–Vi spiller på bortebane, og da må vi være samlet. Hvis ikke renner det inn bortemål. Men vi må også være litt modige, for ellers så scorer vi aldri mål, sier Lise Klaveness. 

Samtidig kan en fornemme kritikk til måten internasjonal idrettspolitikken diskuteres i Norge. For lettvinte løsninger vil ikke skape reelle forandringer mener Klaveness: 

–Hvis vi bare har debatter i VG og setter moralske apekatter på hverandres skuldre, kan det kanskje føles godt. Men en har ikke gjort noe [med situasjonen] der ute. Min intensjon er å få Norges fotballforbund i posisjon, slik at vi kan lære, men også ta med oss stemmen fra grasrota, og bruke den mest mulig konstruktivt for å få til endringer, sier Klaveness. 

Månedens gullvafler 

I hver episode av Gullvaffel-podden hedres en eller flere ildsjeler. Denne måneden var det ekteparet Anne May og Tommy Jørgensen som fikk velfortjent hyllest. De har i mange år brukt mye av sin fritid til å lede fotballgruppa i Vikersund Idrettsforening. Det som er spesielt, er at de fortsatt selv om deres egne barn nå er voksne.  

Tema for månedens Gullvaffel er likestilling og likeverd. Det er derfor med bakgrunn i at de støttet opp under jentefotballen i klubben de blir tildelt månedens Gullvaffel. 

 

 

Om Gullvaffel-podden 

Gullvaffel-podden er en satsing fra Viken idrettskrets for å løfte frem 12 ildsjeler i løpet av Frivillighetens år 2022. Hver måned har et eget tema. I mars var temaet «likestilling og likeverd». 

I hvert av avsnittene møter vi kjente og interessante idrettsprofiler til en samtale om idrett og frivillighet, og hvilke rammer som skal til for at Norge skal forbli et foregangsland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Knut Harald Sommerfeldt og Lise Klaveness møtes til samtale i Gullvaffel-podden
Knut Harald Sommerfeldt og Lise Klaveness møtes til samtale i Gullvaffel-podden
Last ned bilde

Om Viken idrettskrets

Viken idrettskrets
Viken idrettskrets
Strømsveien 80
2010 Strømmen

41 90 01 02https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/viken/

Viken idrettskrets er et resultat av sammenslåingen mellom Akershus, Buskerud og Østfold fylker.

Viken idrettskrets består av ca. 1.500 idrettslag, 51 idrettsråd og 55 særidretter og utgjør om lag 22% av medlemsmassen i norsk idrett.

Følg pressemeldinger fra Viken idrettskrets

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Viken idrettskrets på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Viken idrettskrets

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom