TV 2

Fotball-EM på TV 2 og NRK i 2024 og 2028

Del

TV 2 og NRK har sikret seg rettighetene til EM i fotball for herrer i 2024 og 2028. I tillegg har TV 2 kjøpt rettighetene til å vise European Qualifiers og UEFA Nations League fra 2022 til 2028.

Ronaldo og Portugal vant siste EM som ble spilt i 2016. Foto: NTB Scanpix
Ronaldo og Portugal vant siste EM som ble spilt i 2016. Foto: NTB Scanpix

– Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Både NRK og TV 2 har en klar ambisjon om å formidle idrettsøyeblikkene som samler Norge, slik de store mesterskapene gjør. Dette er en avtale som sikrer det norske folk tilgang til topp internasjonal fotball på de to største allmennkringkasterne i Norge, utdyper de to toppsjefene. 

Dette er en avtale som gir TV 2-seerne masse attraktiv fotball, inkludert kvalikkampene til det norske landslaget. Vi er strålende fornøyd med å styrke fotball-tilbudet vårt ytterligere, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

- Det er en knalltøff konkurranse om de mest attraktive sportsrettighetene, og da er det ekstra gledelig å få en slik avtale i havn. Denne avtalen sikrer at NRK fortsatt kan samle og engasjere publikum rundt de største fotball-mesterskapene i mange år fremover, sier kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen.

TV 2 og NRK har allerede rettighetene til EM i fotball for herrer i 2021 og EM i fotball for kvinner i England i 2022, samt Fotball VM for herrer i Qatar i 2022. Nå utvides dette med EM-ene for herrer i Tyskland i 2024 og EM i 2028. Både NRK- og TV2-sjefen uttrykker stor tilfredshet med å kunne videreføre samarbeidet om fotball-mesterskapene til publikums beste. 

I tillegg sikrer TV 2 videre rettigheter til å vise minst 60 kamper med det norske landslaget, gjennom European Qualifiers og UEFA Nations League fra 2022 til 2028. Dette betyr at de nye stjernespillerne på Norges landslag med Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard i spissen blir å se på TV 2 i årene som kommer.

Dette kommer i tillegg til TV 2s andre fotballrettigheter som inkluderer UEFA Champions League til 2024, La Liga til 2026, Premier League til 2022, og UEFA Europa League til 2021.

Kontakter

Bilder

Ronaldo og Portugal vant siste EM som ble spilt i 2016. Foto: NTB Scanpix
Ronaldo og Portugal vant siste EM som ble spilt i 2016. Foto: NTB Scanpix
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er et av Norges største kommersielle mediehus. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom