Virke

Fortsatt vekst i møbel- og interiørbransjene

Del

Omsetningen i møbel- og interiørbutikkene økte med 5,3 prosent i 2021 til 41,1 milliarder kroner sammenlignet med fjoråret.

Ingrid Thinn Bjerke,
bransjedirektør hus og hjem i Virke
Ingrid Thinn Bjerke, bransjedirektør hus og hjem i Virke

- Koronapandemien med mye tid hjemme har løftet omsetningen for bransjene innen møbler og interiør, og sammenligner vi med normalåret 2019 var veksten i fjor på nærmere 20 prosent, sier Ingrid Thinn Bjerke, bransjedirektør hus og hjem i hovedorganisasjonen Virke.

Det anslås at rene møbel og interiørbutikker står for 80 prosent av den samlede omsetningen av varer innenfor møbel og interiør. De resterende 20 prosentene omsettes i andre bransjer. Dette gir en total omsetning på 51,4 milliarder kroner innenfor varer av møbler og interiør i 2021.

Nettbutikkene er vekstvinnere

-Det at folk handler mer på nett gjenspeiles også i møbel- og interiørbransjen. Omsetningen i nettbutikkene fortsatte å øke. I 2021 økte omsetningen i netthandel med hele 53,5 prosent, sier Thinn Bjerke.

Butikkhandel med innredningsartikler som blant annet omfatter kjøkken og bad vokste med 18,4 prosent. Møbelbutikkene står for 40 prosent av den samlede omsetningen i 2021 og går ned 2,5 prosentpoeng fra rekordåret 2020.

Utviklingen fremover

Årene med pandemi har gitt en stor omsetningsvekst for møbel- og interiørbransjen. Ifølge våre prognoser vil vi fortsette å se en vekst i denne bransjen.

- Vi tror at folk vil fortsette å være opptatt av hus og hjem, også i tiden fremover. Netthandelen har økt betraktelig de senere årene og vi tror den vil fortsette å øke, sier Thinn Bjerke.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ingrid Thinn Bjerke,
bransjedirektør hus og hjem i Virke
Ingrid Thinn Bjerke, bransjedirektør hus og hjem i Virke
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom