Norsk Gjeldsinformasjon AS

Fortsatt økning i kredittkortgjeld

Del

Kredittkortgjelden økte med 0,3 MRD siste måned. Rentebærende kredittkortgjeld økte med 0,2 MRD, og fortsetter den stigende trenden fra tidligere måneder.

Kredittkortgjelden økte med 0,3 MRD siste måned. Bilde: Shutterstock
Kredittkortgjelden økte med 0,3 MRD siste måned. Bilde: Shutterstock

Forbruksgjelden i Norge er i dag på 150,4 MRD som er en økning på 0,1 MRD (0,1%) fra forrige måned. Av dette utgjør nedbetalingslån 80,9 MRD som er en nedgang på 0,3 MRD (0,4%). Kredittkort og betalingskort utgjør henholdsvis 68,5 MRD og 1 MRD. Førstnevnte øker med 0,3 MRD (0,4%), mens sistnevnte er uendret.

Den totale forbruksgjelden har vært relativt stabil siste tolv måneder og ligger på ca. 150 MRD. Nedbetalingslån har blitt redusert med 1,2 MRD (1,5%), og betalingskort med 0,4 MRD (28,6%). Kredittkortgjeld har økt med 1,8 MRD (2,7%) i samme periode. Sistnevnte skyldes en økning i ikke-rentebærende kredittkortgjeld på 3,5 MRD (17,2%), og en reduksjon på 1,6 MRD (-3,4%) av den rentebærende kredittkortgjelden.

- det er bekymringsfult at andelen av kredittkortgjeld som ikke blir betalt ved forfall fortsetter økningen som vi har sett tidligere i høst. Vi håper at den rentebærende kredittkortgjelden ikke vil stige markant i forbindelse med "black week" og julehandelen, sier Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon. 

Nøkkelord

Kontakter

Svein Ove Karstensen, tlf 97172257
epost: SOK@norskgjeld.no

Bilder

Kredittkortgjelden økte med 0,3 MRD siste måned. Bilde: Shutterstock
Kredittkortgjelden økte med 0,3 MRD siste måned. Bilde: Shutterstock
Last ned bilde

Dokumenter

Om Norsk Gjeldsinformasjon AS

Norsk Gjeldsinformasjon AS
Norsk Gjeldsinformasjon AS
Stenersgata 2
0184 Oslo

Telefon: 92 01 89 00https://www.norskgjeld.no/

Norsk Gjeldsinformasjon AS har etablert en nasjonal infrastruktur for innhenting og utlevering av usikret gjeld til finansforetak, forbrukere og myndigheter. Selskapet har konsesjon fra Barne- og familiedepartementet og er eid av de største finansforetakene i Norge. Innhenting og formidling av gjeldsinformasjon er regulert i  gjeldsinformasjonsloven. Selskapet har vært i produksjon siden 1. juli 2019. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Gjeldsinformasjon AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Gjeldsinformasjon AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Gjeldsinformasjon AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom