Virke

Fortsatt god vekst i byggevarehandelen

Del

Byggevarehandelen vokste med 9,9 prosent i perioden januar til april 2021 i forhold til samme periode i 2020.

Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.
Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.

Fra januar til april i år (1. tertial) økte privatsalget av byggevarer med 3,8 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det var solid vekst i store deler av landet, med unntak av Oslo og Viken, der omsetningen falt betydelig. 

- Troms og Finnmark og Nordland opplevde en vekst på over 20 prosent sammenliknet med 1.tertial i fjor. Viken og Oslo hadde derimot en nedgang på henholdsvis syv og 30 prosent i samme periode, hvilket i hovedsak kan forklares av de omfattende smittevernsrestriksjonene i regionen, sier Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel.

Økt proffsalg og knapphet på byggevarer

Etter en periode med stagnerende proffomsetning, har aktiviteten økt fra i fjor høst. I første tertial var salget til proffkundene 13,5 prosent høyere enn i samme tertial i 2020. 

- Det var solid oppgang i hele landet, men utviklingen var sterkest i Nordland, Agder og Rogaland, sier Koksvik. 

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger stiger også, etter å ha falt gjennom fjoråret. 

Samtidig som aktiviteten er høy i proff- og privatmarkedet, står næringen overfor større knapphet på byggevarer. Kombinasjonen av høy etterspørsel, økte transportkostnader og forstyrrelser i de globale markedene har ført til økte priser på flere byggevarer, som trelast og stål.

- I 2020 bidro færre forbruksmuligheter knyttet til smittevern og mye tid hjemme til at byggevarehusene opplevde rekordvekst i salget til privatkunder. I møte med høy omsetning siden april i fjor, venter vi negative vekstrater i forbrukermarkedet i 2021, avslutter Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel. 

Om statistikken

Statistikken er utarbeidet av Virke på vegne av aktørene som deltar i Virkes Markedsinformasjonsgruppe (MI-gruppen) for byggevarehandelen.

Gruppen omfatter åtte av de største aktørene innenfor byggevarehandelen, og samtlige omsetter varer til både proff- og privatkunder.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.
Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no
Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 24 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

Reisepuls 2021: Folk flest dropper utenlandsturen i sommer, selv om det kommer lettelser i reiserådene14.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemelding

Selv om reiserådene skulle endre seg blir folk flest i Norge denne sommerferien. Totalt svarer kun 22 prosent blant de som planlegger sommerferie at de sannsynligvis vil tilbringe den i utlandet om norske myndigheter ikke lengre fraråder reiser i Norge eller til utlandet. Det viser Virke Reiselivs ferske reisepulsundersøkelse. Samtidig er folks feriebudsjett rekordlavt. Gjennomsnittshusstanden planlegger å bruke 24 350 kroner på ferie i 2021.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom