Statens vegvesen

Forsterkningsarbeid på riksveg 159 på Lillestrøm gir stengt veg i tre døgn

Del

En støttemur og ett kjørefelt på riksveg 159 ved Dynea-fabrikken på Lillestrøm skal forsterkes. Riksvegen blir stengt fra 2. oktober kl. 05.00 til 5. oktober kl. 05.00. Omkjøring om Svelleveien/Isakveien.

Riksveg 159 på Lillestrøm skal forsterkes. (Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen)
Riksveg 159 på Lillestrøm skal forsterkes. (Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen)

På Lillestrøm, der riksveg 159 går forbi Dynea-fabrikken, er en deformert og ustabil støttemur kritisk for riksvegen.

– Vi må gjenopprette og forsterke den deformert delen av støttemuren for å sikre vegen. Samtidig er det behov for å forsterke selve vegen, sier prosjektleder Valentina Moltzau i Statens vegvesen.

Ved forsterkning av vegen må det ene kjørefeltet graves opp, bygges opp igjen og asfalteres over en strekning på 30 meter.

Det er Østlandske vei og betong AS som utfører forsterkningsarbeidet på oppdrag for Statens vegvesen.

Tre døgn med stenging i stedet for fire uker med kø

Det var i utgangspunktet planlagt å stenge ett kjørefelt mens forsterkningsarbeidet pågikk, men da ville jobben tatt fire uker, og trafikantene ville opplevd både kø og ventetid.

– Ved å stenge hele vegen i tre døgn, kan entreprenøren jobbe intensivt og sammenhengende og bli ferdig med jobben på kort tid, sier Valentina Moltzau.

Riksveg 159 blir stengt mellom Jernbanegata og Fetvegen fra lørdag morgen 2. oktober kl. 05.00 til tirsdag morgen 5. oktober kl. 05.00. Anbefalt omkjøring for lokaltrafikken er via Svelleveien / Isakveien.

Bussrutene blir lagt om i de tre døgnene arbeidet pågår. Se info på ruter.no

Oppfordrer til hjemmekontor

Stengeperioden faller sammen med starten på høstferien. For de som likevel skal jobbe, oppfordrer Moltzau til hjemmekontor, særlig mandag, for de som har mulighet til det:

– I forbindelse med omkjøringen vil det bli trafikkproblemer på riksveg 22, og da spesielt fra Fetsund opp mot rundkjøringen med adkomst Sørumsgata, sier hun.

Statens vegvesen beklager ulempene en full stengning av vegen medfører for trafikantene, men har vurdert at det er bedre med en kort, intensiv stengeperiode enn flere uker med redusert framkommelighet.

Oppdaterte trafikkmeldinger fra Statens vegvesen finner du alltid på 175.no

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Riksveg 159 på Lillestrøm skal forsterkes. (Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen)
Riksveg 159 på Lillestrøm skal forsterkes. (Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen)
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom