Avinor

Første spadetak settes

Del

Mandag 1. oktober starter utbyggingsprosjektet av området etter passkontrollen på Avinor Oslo lufthavn. Reisende blir berørt i liten grad

Illustrasjon: Avinor/Nordic Office of Architecture
Illustrasjon: Avinor/Nordic Office of Architecture

Tre av dagens gater blir fjernet under utbyggingsperioden, og det betyr at det blir noe mindre kapasitet i området etter passkontrollen de neste årene.

- Vi ønsker å holde konsekvensene for de reisende til et minimum, men noe mer bussing ut til flyet kan forekomme for enkelte reisende frem til vi er ferdig, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

Han peker på erfaringene man gjorde seg da man bygget nye Oslo lufthavn som verdifulle når dette området av flyplassen skal bygges ut.

- Reisende skal i minst mulig grad skal bli påvirket av at vi bygger inne på en flyplass i full drift. Dette har vi erfaring med fra tidligere, og jeg er veldig trygg på at vi nok en gang skal gjennomføre et stort utbyggingsprosjekt på tid og innenfor rammene som er satt, sier han.

For å møte veksten på reiser utenfor Schengen-området skal Avinor bygge ut området etter passkontrollen på Oslo lufthavn. Utbyggingen vil gi et nytt tilbygg på 30 000 kvadratmeter på enden av dagens område som vil bety større plass, nye gater tilpasset større fly og nye kommersielle områder.

- For å utvikle Norges hovedflyplass som et internasjonalt knutepunkt, er denne utvidelsen viktig. Dette vil gi økt verdiskapning for Norge, blant annet fordi utviklingen i trafikken til og fra land utenfor Schengen-området har vært betydelig større enn vekst innenfor. Utvidelsen av dette området vil gi bedre forhold for passasjerer, flyselskap og andre aktører her på Oslo lufthavn, avslutter Hasaas.

Etter planen skal utvidelsen av Oslo lufthavn være gjennomført i andre kvartal 2022.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonPressetelefon til bruk for journalister

Pressevakttelefon kun til bruk for journalister. Reisende kan få informasjon ved å ringe passasjerservice på 67 03 00 00.

918 15 614 presse@avinor.no

Bilder

Illustrasjon: Avinor/Nordic Office of Architecture
Illustrasjon: Avinor/Nordic Office of Architecture
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Besøk presserommene til våre flyplasser:

Oslo lufthavn  |  Følg

Bergen lufthavn Flesland  |  Følg

- Avinors offentlige journal

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom