Samferdselsdepartementet

Første spadetak for E8 inn mot Tromsø er tatt

Del

- En av de viktigste jobbene jeg gjør, er å bidra til at det er trygt å kjøre på norske veier. På E8 inn mot Tromsø har det vært mange ulykker. Derfor er det svært gledelig at utbyggingen av strekningen endelig er i gang, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård tok første spadetak i dag, tirsdag. Foto: Henrik Jonassen/SD
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård tok første spadetak i dag, tirsdag. Foto: Henrik Jonassen/SD

Samferdselsministeren tok første spadetak for utbyggingen av E8 Sørbotn-Laukslett tirsdag 19. april. Dette er den offisielle oppstarten av prosjektet, hvor det skal bygges 10 km vei med midtrekkverk.

- Ny vei på denne strekningen har vært ønsket lenge. Det er alltid tøffe prioriteringer for hva vi skal bygge ut i Norge. Her har det også vært en diskusjon om hvor veien skal gå. Nå er det viktig at vi ser framover, så skal Statens vegvesen sammen med entreprenørene sørge for trygg, god vei, sier Nygård.

Siden den nye veien blir bygget på vestsiden av Ramfjorden, vil den bli kortere enn dagens vei. De som bor langs dagens E8 vil også få en bedre hverdag med mye mindre støy og trafikk. Veien skal etter planen være ferdig i 2026.

Nøkkelord

Bilder

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård tok første spadetak i dag, tirsdag. Foto: Henrik Jonassen/SD
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård tok første spadetak i dag, tirsdag. Foto: Henrik Jonassen/SD
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Nå blir det strengere regler for bruk av elsparkesykler23.5.2022 12:15:00 CEST | Pressemelding

– Med den eksplosive økningen i bruk av små elektriske kjøretøy vi har sett de siste tre årene, har vi dessverre også sett et uakseptabelt høyt antall skader. Vi må ivareta sikkerheten, tryggheten og fremkommeligheten til både brukere av slike kjøretøy og deres medtrafikanter. Derfor gjør vi nå ytterligere innstramminger i regelverket knyttet til bruken av disse, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Gjør endringer i førerkortveilederen, men beholder krav om helseattest for bilførere over 80 år20.5.2022 11:45:00 CEST | Pressemelding

– I Norge bor folk spredt, og bilen er et viktig transportmiddel for mange. For regjeringen er det viktig å utforme politikk som tar hensyn til dette, samtidig som vi skal ivareta trafikksikkerheten for alle. Derfor vil regjeringen opprettholde krav om helseattest for eldre bilførere, men vi vil gjøre endringer og presiseringer når det gjelder bruk av kognitive tester og kjørevurderinger, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom