Første sommer med nye krav til campingplasser
Nye krav til avstand mellom campingenheter og bredere branngater mellom parsellene skal sikre trygge campingplasser. Det nye regelverket er enklere og tydeligere, noe som også vil hjelpe kommunene å gjøre tilsyn med campingplassene.
Avstand gir brannsikkerhet
Kravene gjaldt fra 1. mars 2022, og allerede denne sommeren vil flere campingplasser være innrettet etter de nye reglene. Dette gjelder særlig for sesongcampingplasser uten faste installasjoner, som for eksempel strøm, vann og avløp.
- På noen campingplasser betyr dette at det er plass til litt færre gjester, men her må vi først og fremst tenke på sikkerheten til feriegjestene. Du skal sove trygt om natten, enten du er hjemme eller på ferie, sier direktør i Direktoratet for byggkvalitet, Per-Arne Horne.
Etter de nye reglene skal det være minst 4 meter mellom de ulike campingenhetene. Dette gjelder for campingenheter opp til 75 m2 og som rager maksimalt 4 meter over bakken. For å skape gode rømningsveier skal plassen mellom campingenhetene være fri for hindringer.
Parseller
- For sesongcampingplasser uten faste installasjoner som strøm, vann og avløp, vil kravet til 4 meter avstand gjelde allerede fra denne sesongen. I tillegg skal campingplassene deles inn i parseller. Mellom disse parsellene skal det være branngater på minst åtte meter. Dette skal hindre brannspredning, hvis uhellet først er ute, forklarer Per-Arne Horne.
Campingplasser som har fulgt det gamle regelverket, skal være trygge. For eksisterende campingplasser med faste installasjoner, vil det nye regelverket først gjelde når det gjøres vesentlige endringer, som etablering av nye områder for camping, ny infrastruktur, som strøm, vann og avløp eller lignende.
Nøkkelord
Kontakter
Karen ThommesenKommunikasjonssjef
Tel:913 07 556kat@dibk.noBilder
Om Direktoratet for byggkvalitet
Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) er et nasjonalt kompetansesenter innenfor bolig- og byggkvalitet og sentral myndighet på flere områder innenfor bygningsdelen av plan- og bygningsloven.
Vårt arbeid er rettet mot kommunene, aktørene i byggeprosessen og byggevaremarkedet. Direktoratet skal ha oversikt over hvordan regelverket virker, og ha god kunnskap om og bidra i den faglige utviklingen i samhandling med kommuner, byggenæringen og andre aktører.
En viktig oppgave er å øke kunnskapen i samfunnet - spesielt i byggenæringen og kommunene - om byggeregler, byggkvalitet og byggesaksprosess.
Direktoratet for byggkvalitet er et virkemiddel for å realisere bygningspolitikken. Direktoratet skal bidra til å oppfylle to hovedmål:
- Raskere boligbygging og gode byggkvaliteter
- Forvaltningen av bolig- og bygningssektoren skal være effektiv og brukerrettet.
Følg pressemeldinger fra Direktoratet for byggkvalitet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for byggkvalitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Direktoratet for byggkvalitet
Får lede Direktoratet for byggkvalitet i seks nye år14.6.2024 12:30:00 CEST | Pressemelding
Fredag 14. juni ble Per-Arne Horne utnevnt av Kongen i statsråd som direktør for Direktoratet for byggkvalitet (DiBK). Han har dermed fått fornyet sitt åremål.
Starter tilsyn med røykvarslere5.4.2024 11:30:37 CEST | Pressemelding
Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) skal nå gjennomføre et markedstilsyn med røykvarslere.
Revisjon av Byggeforskrift for Longyearbyen18.1.2024 11:28:56 CET | Pressemelding
På Svalbard gjelder ikke plan- og bygningslovgivingen. Den som bygger her, må i stedet forholde seg til byggeforskriften for Longyearbyen. Nå blir forskriften revidert av Longyearbyen lokalstyre med bistand fra Direktoratet for byggkvalitet.
Klimaendringer tvinger oss til å bygge annerledes28.12.2023 12:19:21 CET | Kronikk
Ekstremværet Hans har flere søsken. De kommer på besøk, igjen og igjen. Med seg har de enorme mengder nedbør. Overvannet som oppstår, må vi håndtere i felleskap.
Nye reglar for handtering av overvatn21.12.2023 09:30:00 CET | Pressemelding
Eit våtare og villare vêr gjer at vi må tenkje annleis om korleis vi byggjer. Nytt regelverk gjeld frå 1. januar 2024.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom