Nærings- og fiskeridepartementet

Første makrellstørje i sportsfiske

Del

Den første makrellstørja er merket i sportsfiske etter makrellstørje.

Det ble i år åpnet for et begrenset sports- og rekreasjonsfiske, med formål om å merke og slippe ut fisken, såkalt "tag and release". Ett av de fire lagene som har fått tillatelse til å fange makrellstørje fanget, merka og slapp ut igjen ei størje vest av Frøya på Trøndelagskysten. Størja ble tatt på stang.

- Engasjementet rundt sportsfiske etter makrellstørje vil gi oss mer kunnskap om makrellstørjen i norske farvann. Det er derfor gledelig at den første makrellstørja nå er fanget, merket og sluppet ut. Jeg håper flere av fiskelagene lykkes og får stor glede av fisket, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

Det skal ikke være merket makrellstørje så langt nord før. Det er totalt satt av ett tonn til sportsfiske i 2019.

Etter loddtrekning har fire fiskelag i år fått lov til å drive et begrenset sportsfiske, der de får merke og slippe ut fisken: Robert Martinsen – Team Shimano, Enrico Wyrwa, Morten Ruud og Team Atlantic og Team West Coast. Merker festes på størjen og når fisken fiskes på nytt, kan informasjonen leses av. Sportsfiskerne har fått opplæring ved Havforskningsinstituttet før fisket tok til. Det er ikke åpnet opp for et vanlig sports- og rekreasjonsfiske, og det forutsettes at fiskelagene har fått nødvendig godkjenning og opplæring.

Det er ikke lov å drive sportsfiske på makrellstørje til matauke.

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom