Først ut med grilla pålegg

- Grilla er en reell nyhet og ikke nok en variant i påleggshyllen. I snart 60 år har vi i Gilde kokt skinka. Nå har vi også grillet den fordi vi vet at forbrukeren setter smak øverst. Derfor har vi kommet med to smakfulle påleggsvarianter som både lukter og smaker grillet, sier senior markedssjef i Nortura Bente Avseth-Bakke.
Nytt konsept i påleggshylla
Nordmenn liker grillmat og derfor har også sesongen blitt lenger og utvalget større. Likevel har bare smaken vært tilstede i middagsprodukter. Inntil nå – nå utvides sesongen – gjennom pålegg som er grilla.
- Kjøttpålegg har i liten grad vært gjenstand for de store nyhetene de siste årene. Denne påleggsserien er noe helt nytt i Norge og bygger på innsikt fra forbruker om at de ønsker mer smak og variasjon. Vi har nå flammegrillet produktene på vår splitter nye linje i Sarpsborg, forteller Caroline.
Designet er ungt og moderne og noe man raskt legger merke til i påleggshylla. Går du på autopilot i butikken når det gjelder pålegg, men synes nyheter kan være spennende? Da kan det hende at dette pålegget blir en ny favoritt.
Følger opp smak, variasjon og trender
- Våren 2020 testet vi ulike produkter og konsepter hos forbruker. Ett konsept skilte seg tydelig ut. Forbruker gir tommel opp for det nye påleggskonseptet Grilla og omtaler det med ord som innbydende, spennende og fristende, sier Caroline.
Den nye påleggsserien treffer forbruker på behov som smak og variasjon, ogtrender som Premium Indulgence samt røyking og grilling. Premium Indulgence trenden svarer ut spesielt unge menneskers ønske om en sunn livsstil hvor ferske sunne råvarer med autentisk smak spiller en stor rolle. Å hengi seg til magre påleggstyper med mye smak uten dårlig samvittighet er del av denne trenden.
Begge produktene er nøkkelhullsmerket. Ferdigpakkede matvarer som inneholder mindre fett, mettet fett, salt og sukker og mer kostfiber enn andre matvarer i samme matvaregruppe, kan merkes med Nøkkelhullet.I tillegg til, å sette konkrete mål for reduksjon av salt og mettet fett i Norturas produkter, har Nortura også et stort fokus på å øke produkter som er nøkkelhullsmerket.
Produktener er å finne i Coop og Rema fra idag.
Nøkkelord
Kontakter
Charlotte KrogKommunikasjonsrådgiver
Tel:90193705charlotte.krog@nortura.noBilder
Lenker
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Resultatforbedring og økt omsetning for Nortura12.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Nortura øker omsetningen med 646 millioner kroner og styrker resultatet før skatt og avskrivinger (EBITDA) i 1. tertial med 112 millioner sammenlignet med fjoråret.
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom