Forskningsprosjekt skal gjøre undervisningen mer engasjerende

Del
Lærer Olaug Ueland får tilbakemeldinger på undervisningen fra en personlig coach. Målet er at samhandlingen med elevene blir enda bedre, og at undervisningen blir mer engasjerende.
Lærer Olaug Ueland ved Dalane VGS.
Lærer Olaug Ueland ved Dalane VGS.

Olaug Ueland er lærer ved Dalane VGS i Egersund. Hun er også med i forskningsprosjektet INTERACT, som skal studere samhandlingen mellom lærer og elev i klasserommet. Det neste skoleåret skal hun filme undervisningen i klasserommet sitt, og få tilbakemeldinger på undervisningssituasjonene som oppstår fra sin helt egen, personlige coach. Dette skal gjøre samhandlingen med elevene enda bedre.

– Som lærer i en hektisk hverdag med mange sammensatte oppgaver, kan man se seg litt blind på seg selv. Jeg har allerede oppdaget ting som jeg med fordel kan gjøre en bitteliten endring på, og få en mye bedre effekt, sier hun.

Hun er med i et av de største forskningsprosjektene på videregående opplæring i Europa, der målet er å studere interaksjonene mellom lærer og elev i klasserommet.

Les mer i nyhetssak her

På første rad sitter elevene Heiley Bendiksen (15) og Sara Mong-Olsen (16). De synes det er spennende at skolen er med i et så stort og viktig forskningsprosjekt som INTERACT. De har troen på at læreren deres blir bedre av å se seg selv på video-opptak, og i tillegg får veiledning av en coach.

– Og så er ikke søkelyset på oss, men på læreren vår og på undervisningen, så det gjør ikke noe at vi blir filmet. Jeg synes bare det er kult, sier Heiley, og ser på medeleven sin, som nikker samtykkende.

– I begynnelsen var det litt rart at undervisningen skulle filmes, men det tok ikke lang tid før vi glømte det helt. Jeg tror det er bra at læreren får mulighet til å se seg selv på film. Det gjør nok at man ser ting på en litt annen måte, sier Sara.

Om forskningsprosjektet INTERACT:

  • Totalt 12 skoler og 100 lærere fra Rogaland og Møre og Romsdal er med i forskningsprosjektet INTERACT
  • Dette er et av de største forskningsprosjektene på videregående opplæring i Europa
  • Målet med prosjektet er å undersøke hvordan digital videobasert dialog kan støtte lærere i arbeidet med å styrke kvaliteten av interaksjoner i klasserommet for igjen å øke elevenes engasjement og læring

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lærer Olaug Ueland ved Dalane VGS.
Lærer Olaug Ueland ved Dalane VGS.
Last ned bilde
Elevene Sara Mong-Olsen (16) og Heiley Bendiksen (15) ved Dalane VGS.
Elevene Sara Mong-Olsen (16) og Heiley Bendiksen (15) ved Dalane VGS.
Last ned bilde

Lenker

Om Universitetet i Stavanger (UiS)

Universitetet i Stavanger (UiS)
Universitetet i Stavanger (UiS)
Postboks 8600
4036 Stavanger

51 83 10 00http://www.uis.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Stavanger (UiS) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom